2 013 0

Скорсезе се заема с Жокера (ВИДЕО)

Режисьорът ще продуцира филм за легендарния злодей на DC Comics

Анатоли Стайков

Прочутият режисьор Мартин Скорсезе ще продуцира филм за Жокера - измислен персонаж на DC Comics и най-голям враг на супергероя Батман, съобщи DC.

Компаниите Warner и DC Comics са в ранна подготвителна фаза на самостоятелен филм за злодея.

Подробности около проекта не се разкриват. Допуска се обаче, че продукцията ще бъде фокусирана върху произхода на Жокера.

От съобщението става ясно само, че Мартин Скорсезе ще продуцира филма. Режисьор ще бъде Тод Филипс, който ще напише и сценария съвместно със Скот Силвър.

Най-скорошният екранен Жокер - актьорът и певец Джаред Лето, който се превъплъти в образа на злодея във филма "Отряд самоубийци" и ще се снима и в продължението, няма да участва в новия проект. Очаква се за ролята да бъде избран различен и най-вероятно по-млад изпълнител от 45-годишния Лето.

На големия екран в образа на Жокера освен Джаред Лето са се превъплъщавали Джак Никълсън и Хийт Леджър. Никълсън изигра злодея във филма "Батман" от 1989 г. Леджър се превъплъти в образа на Жокера във филма "Черният рицар", излязъл на екран в годината на смъртта му - 2008 г. За ролята австралиецът беше удостоен посмъртно с "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля, припомня изданието.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай