670 1

Силви Вартан отново ще пее

След като се посвети за малко на театъра, емблематичната певица отново се връща на музикалната сцена

Милена Трачева

Силви Вартан се връща към песните, след като за известно време се бе посветила на театъра, превъллъщавайки се в роля на ексцентричка. Първата ѝ певческа изява след дългата пауза ще е на сцената на зала "Олимпия" в Париж, след което тръгва на турне.

През 2015 г. именно в "Олимпия" Вартан отпразнува 50-години а сцена и 70-ия си рожден ден. Именно там изгрява и нейната звезда през далечната 1961 г., когато участва в концерт на Жилбер Беко, изпълнявайки песента "Panne d'essence".

Тази песен била записана от известната французойка като знак на добра воля към молбите на брат ѝ Еди.

"Той ме накара да вляза в звукозаписно студио. Изобщо не се бях посветила на песента. От 6-годишната си възраст мечтаех да стана актриса", доверява Силви.

Днес и в събота Вартан ще изнесе концерти в "Олимпия", преди да се отправи към следващата спирка от турнето си - град Лион, където ще пее на 23 септември.

73-годишната певица обещава да възроди спомените от 60-те години на миналия век, когато се появи стилът йе-йе.

"Става въпрос за забележителна епоха, която не е имала свой по-късен еквивалент. Това бе началото на социална революция. Това бяха щастливи времена - не се правеха планове за кариера. Светът не бе толкова луд и това се чувстваше в музиката. Днес музиката е като света - в нея прозира жестокост, мрачна е и е по-малко мелодична. По онова време се привилегироваше музиката, текстът не бе от особено значение. Важен бе единствено ритъмът", обяснява Вартан.

Първата част от новото й шоу включва хитове от 60-те, а втората - песни от 80-те до наши дни.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гастербайтер
    Отговор
    1 14:03  17.09.17
    Гладът какво ли не прави

Напиши коментар:


Публикувай