986 0

Превръщат "Властелинът на пръстените" в сериал

Милена Трачева

Телевизионен сериал, базиран върху епичния фентъзи-роман, създаден от Дж.Р.Р. Толкин — "Властелинът на пръстените", ще бъде създаден съвсем скоро. За пренасянето на култовата сага на малкия екран, се борят няколко филмови студия, сред които са Amazon Studios, които вече водят преговори за правата върху книгата.

Според списание Variety, за създаването на новата екранизация по романа от 1954 г., ще се пробват и от филмовото студио Warner Bros., което създаде трите пълнометражни филма, режисирани от Питър Джаксън в началото на 21 век.
Холивудският гигант обаче, не е единствената компания, която изгаря от желание да придобие телевизионните права върху "Властелинът на пръстените".

Hollywood Reporter отбелязва, че изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос също е сред водещите играчи в тази оспорвана надпревара.

Новината идва четири месеца, след като Warner и наследниците на Толкин разрешиха правен спор за част от приходите от филмовата трилогия. Споразумението бе за 80 млн. долара.

И двете издания допълват, че предстоящият проект, ако изобщо се стигне до създаването му, не е обявен официално. С екранизацията, която вероятно ще следва подхода на Game of Thrones, все още няма обвързани имена на сценарист или режисьор.

Франчайзът около "Властелинът на пръстените" е на стойност милиарди долари. Книгата е сред вечните класики в литературата, а филмите — не само по нея, а и по предшестващата я "Хобит", донесоха огромни печалби на създателите си.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай