1 159 2

Ал Пачино и Робърт де Ниро е можело да изиграят Ханибал Лектър

Първоначално те са били фаворити за ролята

Росен Стойчев

Ал Пачино и Робърт де Ниро са били варианти за ролята на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“. Това разкри Джоди Фостър, цитирана от Screen Rant.

Филмът излезе през 1991 г. Главните роли в него бяха изпълнени от Джоди Фостър и Антъни Хопкинс. И двама получиха „Оскар“ за най-добра главна роля за изпълненията си.

Особено култова остана ролята на Ханибал Лектър, изпълнена от Хопкинс. Според Фостър е имало поне още двама топ актьори, които са имали шанс да получат ролята на канибала.

Според Фостър първоначално фаворити за ролята са били Ал Пачино, Дъстин Хофман и Робърт де Ниро. Режисьорът Джонатън Деми обаче решил, че ролята трябва да бъде дадена на британски актьор. Така и Хопкинс е получил ролята.

„Лектър е манипулатор, който много добре си служи с езика. Ние искахме да пресъздадем шекспирово чудовище. За това и трябваше да го направи някой, който знае за какво става на въпрос.

В последния ден на снимките аз си говорих с Хопкинс и му казах, че малко ме е било страх от него. Той ми каза: „И мен ме беше страх от теб“. След това просто се прегърнахме“, заяви Фостър.

Хопкинс получава „Оскар“ за най-добра мъжка роля, след като образът на Ханибал Лектър има само 25 минути на екран.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Прометей
  Отговор
  1 07:15  13.11.17
  Не мога да си представя никой друг освен сър Антъни!
 • Хри
  Отговор
  2 09:01  29.05.18
  Сър Антани е човекът за тази роля това няма друг. Страхотен е.

Напиши коментар:


Публикувай