Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 06:32 2 032 2

Ал Пачино и Робърт де Ниро е можело да изиграят Ханибал Лектър

  • ал пачино-
  • ханибал лектър-
  • робърт де ниро

Първоначално те са били фаворити за ролята

Ал Пачино и Робърт де Ниро са били варианти за ролята на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“. Това разкри Джоди Фостър, цитирана от Screen Rant.

Филмът излезе през 1991 г. Главните роли в него бяха изпълнени от Джоди Фостър и Антъни Хопкинс. И двама получиха „Оскар“ за най-добра главна роля за изпълненията си.

Особено култова остана ролята на Ханибал Лектър, изпълнена от Хопкинс. Според Фостър е имало поне още двама топ актьори, които са имали шанс да получат ролята на канибала.

Според Фостър първоначално фаворити за ролята са били Ал Пачино, Дъстин Хофман и Робърт де Ниро. Режисьорът Джонатън Деми обаче решил, че ролята трябва да бъде дадена на британски актьор. Така и Хопкинс е получил ролята.

„Лектър е манипулатор, който много добре си служи с езика. Ние искахме да пресъздадем шекспирово чудовище. За това и трябваше да го направи някой, който знае за какво става на въпрос.

В последния ден на снимките аз си говорих с Хопкинс и му казах, че малко ме е било страх от него. Той ми каза: „И мен ме беше страх от теб“. След това просто се прегърнахме“, заяви Фостър.

Хопкинс получава „Оскар“ за най-добра мъжка роля, след като образът на Ханибал Лектър има само 25 минути на екран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    7 0 Отговор
    Не мога да си представя никой друг освен сър Антъни!
  • 2 Хри

    1 0 Отговор
    Сър Антани е човекът за тази роля това няма друг. Страхотен е.