3 981 3

Отиде си „момичето на Бонд“ Карин Дор

Актрисата, участвала във филма от 1967 г. "Човек живее само два пъти", е починала на 79-годишна възраст

Милена Трачева

Германската актриса Карин Дор, която изигра едно от момичетата на Бонд - наемен убиец, изпратен да убие агент 007 в "Човек живее само два пъти", почина на 79-годишна възраст.

Дор е починала в понеделник, в старчески дом в Мюнхен, след като не успяла да се възстанови от тежките наранявания, които получила при падане миналата година, съобщил нейният син пред германския вестник Bild.

Снимка: АР/БТА

Актрисата е родена през 1938 г. във Висбаден. Филмовата й кариера започва през 1954 г. в родната ѝ Германия. През цялата си филмова кариера Дор се е снимала в десетки филми, телевизионни продукции и театрални постановки. Традиционно изпълнява роли на невинни героини, нуждаещи се от защита.

Снимка: АР/БТА

Международна слава ѝ носи превъплъщението в образа на вражеската агентка Хелга Бранд във филма от 1967 г. "Човек живее само два пъти" (You Only Live Twice), от поредицата за агент 007, запленена от очарователния британски шпионин (в ролята Шон Конъри).

Карин Дор се е снимала и в холивудския шпионски трилър "Топаз" (1969) на Алфред Хичкок. През първото десетилетие на новия век Дор се изявява основно на сцената, но има роли и в няколко филма.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:59  10.11.17
  Ей тва е. Да си известен и да умреш в старчески дом. Аз не бих оставил родителите си в старчески дом. Да почива в мир , филмите на Джеймс Бонд са ми любимите.
 • Димитър Пеев
  Отговор
  2 23:29  10.11.17
  И мен ме потресе факта за старческият дом... Страшна нация са швабите... Но не се знаят и обстоятелствата около взаимоотношенията им..ужас е?
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 03:13  11.11.17
  сега аз да ви кажа че тяхните старчески домове са модерни и то много не приличат на нашите тука а и това е мода в момента във варна имаше 1 старчески дом преди години сега има 150 старчески домове ние сме свикнали да се гледаме родители деца и обратното но там не разсъждават така а и много известни личности са починали по домове забравени от всички сещам се за Джони Вайсмюлер това е живота

Напиши коментар:


Публикувай