771 2

Дрийм тийм от супергерои спасява света (ВИДЕО)

"Лигата на справедливостта" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но с разочароващи постъпления

Анатоли Стайков

Единствено в съвременната ера, изобилстваща от супергеройски филми, постъпления от дебютен уикенд в размер на 96 милиона долара могат да се изтълкуват като разочароващи. Ситуацията обаче е точно такава и в нея се озоваха Warner bros. и DC Comics с продукцията си "Лигата на справедливостта", предаде CNN.

Високобюджетният филм, събрал на едно място камара супергерои, не оправда очакванията през дебютния си уикенд по кината да реализира приходи от продажбата на билети от порядъка на 110 милиона долара. Ако след оповестяването на окончателните данни ситуацията не се промени, "Лигата на справедливостта" ще има "срамната чест" да бъде филмът от Разширената вселена на DC с най-ниски дебютни приходи.

DC се впусна в комиксовия франчайз през 2013 г. с "Мъж от стомана". Продукциите трябваше да се борят с високи очаквания, отзиви на критиката и невъзможно високия стандарт на конкуренцията от Marvel.

В началото на 2016 г., макар и неуспял да впечатли критиците, филмът "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" все пак успя да събере 166 милиона долара през дебютния си уикенд на екран. До края на излъчването си по света продукцията реализира над 873 милиона долара от продажбата на билети.

Филмът "Лигата на справедливостта" излиза на екран след добре приетия "Жената чудо" - първата продукция от Разширената вселена на DC, която допадна и на критиката, и на публиката.

За разлика от предшественика си - "Лигата на справедливостта" не успя да впечатли критиците. Подобно на "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", филмът "Отряд самоубийци" от Разширената вселена на DC също не се хареса на критиката, но въпреки това "изстиска" над 133 милиона долара при дебюта си на екран.

Въпреки ситуацията, в която се озоваха, от Warner остават оптимистично настроени относно "Лигата на справедливост" - филм, за който се говори, че е заснет с бюджет между 250 милиона и 350 милиона долара, като сумата не включва разходите за реклама.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 17:41  22.11.17
  Пак хамериканските гейчета и шминдри ще спасяват света...! Ама от американците кой ще ни спаси?!

  Коментиран от #2

 • OMG WTF
  Отговор
  2 21:18  14.01.18

  До коментар #1 от "Юбряяяяяя":

  А кой да спаси света? Пияните ушанки ли???

Напиши коментар:


Публикувай