995 1

Спайдърмен можеше и да не "се роди" (ВИДЕО)

Супергероят за малко е нямало да види бял свят, заяви създателят му Стан Лий

Анатоли Стайков

Един от най-популярните персонажи на супергерои Спайдърмен за малко нямаше да види бял свят, заяви в Токио 94-годишният му създател Стан Лий, цитиран от Reuters.

Идеята за персонажа му хрумнала случайно, докато гледал как муха пълзи по стена. Избирането на име на персонажа обаче му отнело много време - дали да се казва Флаймен или Москитомен?

"Тогава заключих, че Спайдърмен наистина звучи добре", си припомни Лий. Авторът на комикси искал да създаде нещо ново. Затова си казал, че персонажът му ще е младеж, който има лични проблеми.

Той няма да разполага с достатъчно пари, ще живее с болната си леля, която се нуждае от лекарства и за която трябва да се грижи. Освен това ще трябва да води битки с лошите.

Когато представил хрумването си пред издателя си, получил следния отговор: "Стан, това е най-лошата идея, която някога съм чувал. Супергероят е човек в зряла възраст, който не може да си позволи да има проблеми. Освен това хората се отвращават от паяци. Не може и дума става персонажът да се казва Спайдърмен".

Все пак му било разрешено през 1962 г. да публикува комиксите си за Спайдърмен в последната от поредица книжки с комикси. "Един месец по-късно, когато данните за продажбите бяха известни, издателят ми дойде в офиса ми и ми каза: "Спомняш ли си за персонажа, който и двамата толкова много харесахме? Нека направим серия комикси", разказа Лий.

Япония


Още по темата

 • Легендата Стан Лий по спешност в болница

  Легендата Стан Лий по спешност в болница

  Известният автор на комикси и художник Стан Лий е хоспитализиран в Лос Анджелис, предаде АВС. 95-годишният Лий е настанен в болница заради ...
  2.02.2018
  2 800
  0
 • Marvel си иска X-men

  Marvel си иска X-men

  Изпълнителният директор на студиото Marvel Дейвид Фейг обяви, че няма търпение да вземе правата над филмите за X-men, съобщи Screen Rant. Правата ...
  11.12.2017
  1 478
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:21  04.12.17
  Всеки който иска мир на ЗЕМЯТА трябва да е като Спайдърмен.

Напиши коментар:


Публикувай