Last news in Fakti

14 Декември, 2017 14:50 16 314 29

Рокмобилът на Цонко Цонев отива на търг

  • каварна-
  • рок-
  • автографи-
  • автомобил-
  • цонко цонев

Началната цена на Peugeot-о, ползвано от бившия кмет на Каварна, е 25 115 лева

Рокмобилът на Цонко Цонев отива на търг - 1
Снимки: Община Каварна

Автомобилът, ползван от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, по чиято тапицерия личат автографите на десетки рок легенди, ще бъде продаден на търг. Информацията бе споделена от община Каварна.

Началната тръжна цена на култовото Peugeot 607, определена от общинския съвет, е 25 115 лева без ДДС.

Търгът ще се проведе на 21.12.2017 г. от 14,00 часа в сградата на община Каварна, стая 209, и ще бъде публичен с явно наддаване. В съобщението се уточнява, че автографите са поставени в автомобила в периода 2008 - 2015 година.

Желаещите да участват в търга могат да купят и подадат документи в сградата на общината на ул. "Добротица" №26 в Каварна. Цената е 50 лева. Срокът за подаване на заявленията е до 17.00 часа на 20 декември.

Рокмобилът на Цонко Цонев отива на търг

Автомобилът е една от най-ценните реликви на общината, макар и новият кмет на града Нина Ставрева да не смята така.

Пръв от великите, през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там стоят още автографите на Глен Хюз, на Джеймс Котък - барабанист на Scorpions, на Таря Турунен, на Саймън Райт - барабанистът на Dio, Джо Лин Търнър - бившия вокал на Rainbow, Джоуи Димайо - басистът на Manowar. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните Deep Purple. Редом с тях стоят "завъртулките" на единствения и неповторим Рони Джеймс Дио, Accept, Кай Хансен, Helloween, Gamma Ray и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПрисмехулка

    18 69 Отговор
    И кой ще надава за тая дърта и ушарена кочина, при положение, че началната цена е 30 бона с ДДС-то? Още повече, че на шофьорската седалка е пърдял оня грозня тъмнозелен плешивец.

    Коментиран от #13

  • 2 Гост

    14 44 Отговор
    Имам същото пежо 607 и е с навигация . 2.2 180коня с чип + права генерация . Цвета е сив металик джанти 16ки с зимни гуми на 80%.
    Цена- 4000лв
    Ако някой се интересува да пише.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 сойкаПрисмехулка

    20 29 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И 4000лв. са много за тая кочина.

    Коментиран от #5

  • 4 Гошо

    31 9 Отговор
    Сойке, стой си в гората и не се прави на умна. Това Пежо грам не е кочина, но ако за теб голф 2ка е върха на инженерната мисъл - ок.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГОСТ

    57 2 Отговор
    Тук не се гледа колата а автографите в нея . На едно място толкова автографи на рок звезди няма никъде по света и след време маже да се продаде за доста повече пари ,НО НЕ И В НАШАТА ЧАЛГА ДЪРЖАВА
  • 7 сойкаПрисмехулка

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Много ясно, че на теб това Пежо ще ти се струва като космически кораб в сравнение с талигата, която караш. За това недей се обажда. Не си компетентен по темата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Public Owner

    4 26 Отговор
    Селска история, убеждавал ги е там металягите като идвали да изнасят концерти да му се подписват по интериора на колата което е меко казано малоумно, но на човек със селски манталитет му се струва много готино, а то е пълна цигания или поведение на малко невръстно дете.. бие на очи, че индивид със селския манталитет мозъка му е като на малко дете, недоразвит и оформен...веднага се сещам за това как си слагат допълнителни фарове по колите отпред, по още 4 или даже и по 6 фара съм виждал, хахаха.. абсолютни селски ганьовци. Най-лошото е, че не могат да се усетят и видят отстрани колко са прости и ограничени.
  • 11 SubaruVarna

    35 3 Отговор
    Защо не го обявят на търг извън Чалгария?! - в Германия - Холандия....ще вземат без проблем 50 000 евро....само заради подписа на Алис Купър! - тук в Чалгария фикиадидасфеновете оценяват само бмв!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Патриот

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    Друго си е това Преслава, Анелия, Фикрет бей(Фики Стораро), Туджар ага(Тони Стораро) и т.н.
    Не се бъркайте! Аз също слушам тези изпълнители(Преслава, Анелия, Галин), макар и последана година свястно парче да не съм чул от тях. И много много по-малко изброените в статията.
    Да се плюе по този автомобил обаче е грехота. Ветре са се подписали световни знаменитости. Както вече беше писано толкова много на едно място.
    Да не пишем, че някой от тях вече са покойници. Това предава стойност на автомобила.
    Ако не бяха тези подписи - обикновен френски кенеф, който с газов инжекциот я струва 2 хилки, а не.

    Коментиран от #14

  • 14 сойкаПрисмехулка

    1 27 Отговор

    До коментар #13 от "Патриот":

    Грехота е да се превъзнасяш по някакви прегракнали старчета и да ги боготвориш. От къде на къде те ще са ти кумири? Нали и те ходят до кенефа, както и ти. Не са нещо особено. Колкото и известни да са, то за мен подписите им не струват и пукната пара. Даже тия драсканици по колата свалят от цената й.

    Коментиран от #18

  • 15 123

    16 3 Отговор
    Този Публик не знам кво си и сойката да се хванат за ушите и да се преметнат то бива да си прост и ограничен, ама чак пък толкоз
  • 16 123

    6 2 Отговор
    А да и щях да забравя Публик я ми кажи поне един култов модел в рали шампионатите или във Ф1 на бмв, че аз нещо не се сещам?
  • 17 Българина

    21 1 Отговор
    Сойке прави си сойки и слушай чалга тук не се изказвай,тази кола е реликва
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дедо ви

    12 1 Отговор
    Ей, мушмуроци...! Продават се автографите, колата е само носителят им , не се правете на луди ! Давам 50 000!

    Коментиран от #24

  • 20 Пешка

    6 2 Отговор
    Сойке, тъп си на права лопата. Другата седмица пускат за продаване Трабанта на Паси с автограф от Боко Тиквоча. Сигурно за него ще дадеш някой лев! :)
  • 21 Hrutka

    6 1 Отговор
    А бе наистина сте българи,проличава се от всеки ваш коментар.А искаме да сме добре как с такива мислители.
  • 22 Long live the metal!

    9 1 Отговор
    Вие сте крайно неразбиращи хора, които не могат да оценят изкуството - истинското! Нямате си и на представа - това не са драскулки, този автомобил е реликва! Това са трайни отпечатъци от хора, които могат да въздействат по един невъобразим начин! Вие сте трагична гледка...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 сойкаПрисмехулка

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо ви":

    Значи ако ти се подпиша на челото мога да си продам подписа, ти просто ще си носител на тази ценност.
  • 25 ДжъстМи

    5 1 Отговор
    Едва ли има новина, която да остане "неоплюта" от иначе мили и добри хорица. Ако аз ги имах тези пари, със сигурност щях да наддавам, това са автографи на хора, които, за разлика от някои коментиращи, са постигнали нещо и са оставили следа в душите на поколения из целия свят, това са рок идоли, влиятели от висша класа, издържали с творчеството си десетилетия наред, вдъхновяващи нови таланти, учители...просто няма да ми стигне нощта, за да напиша всичко. Идеята да се продаде на търг е страхотна, но както беше споменато по-горе - трябва да се разгласи на световно ниво, защото има милиони фенове, които биха дали упоменатата сума само заради автографа на Дио, например. Но да, в Чалголандия само се плюе, не се цени!!!

    Коментиран от #26

  • 26 сойкаПрисмехулка

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "ДжъстМи":

    Като нямаш пари, то тогава защо не изтеглиш заем, за да си я купиш? На мене, ако нещо много ми харесва и истински го желая то бих си намерил начин да го имам. Особено, ако наистина е ценно. Тука обаче говориме за някаква дърта кола, която е с унищожен салон.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мутроновини от Мутроландия

    1 0 Отговор
    Радвам се, че тука се пише на закодираният български език,защото ако до тези просташки,, размишления", имат достъп други по цивилизовани люде,ще се видят в чудо от чудовищната простащина оляла всичко....Мъка,мъка..
  • 29 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Кой каквото го влече. Аз съм по ножовете. Някой виждал ли е - TIGER- SOLINGEN ?