1 123 0

Манията по "Титаник" продължава (ВИДЕО)

Филмът на Джеймс Камерън привлича фенове 20 години след появата си по екраните

Анатоли Стайков

Суперпродукцията "Титаник", събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята на световния бокс-офис, привлича съвсем ново поколение фенове на киното. Всичко това е благодарение на прожекции във формат 3D в САЩ по повод предстоящото честване на 20-годишнината от излизането й по екраните, предаде Contactmusic.

"Свързаната с "Титаник" история е вечна - заяви режисьорът на филма Джеймс Камерън пред фенове на киното в Лос Анджелис. - Тя изглежда съществува извън ежедневието ни. Това е урок по морал, това е нещо очарователно."

Богатото младо момиче от добро семейство Роуз (Кейт Уинслет) и бедният художник Джак (Леонардо ди Каприо) са измислени персонажи, които придават допълнителни измерения на историята, свързана с презокеанския лайнер "Титаник", който се блъска в айсберг и потъва при първото си пътуване през 1912 г.

Разпространен от "Парамаунт" в САЩ и от "Туентиът сенчъри фокс" в чужбина, филмът спечели 11 награди "Оскар" и донесе 2,2 милиарда долара приходи от прожекции. Единствено излезлият по екраните през 2009 г. "Аватар", заснет също от Джеймс Камерън, е събрал по-големи приходи - 2,8 милиарда долара.

Саундтракът за "Титаник" също постигна невероятен успех - песента "My Heart Will Go On", изпълнена от Селин Дион и отличена с награда "Оскар", е сред най-продаваните в целия свят и е най-излъчваната досега от радиа и телевизии.

Филмът с времетраене 195 минути може да създаде впечатлението, че е дълъг колкото пътуването на кораба "Титаник", но събра ласкави отзиви от критиката и превърна млади актьори в световни знаменитости.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай