1 429 1

Български филм е селектиран за „Берлинале“

Филмът "Ага" на режисьора Милко Лазаров е селектиран за 68-то издание на фестивала

Росен Стойчев

Филмът „Ага“ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната програма на 68-ото издание на кинофестивала "Берлинале", съобщи bnt.bg.

„Ага“ е в копродукция с Българската национална телевизия и е първият български филм в основната официална програма на филмовия фестивал в Берлин от 29 години насам след участието на филма „Иван и Александра“ на режисьора Иван Ничев. „Ага“ ще закрие основната конкурсна програма на "Берлинале".

За първи път филм на български режисьор закрива основна програма на голям фестивал. В България през март „Ага“ ще открие 22-рото издание на София филм фест. Сюжетът разказва история за сблъсъка на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. Двамата главни герои са ескимоси и мечтаят да съберат семейството си отново. „С този филм изследвам как модерният свят застрашава основните човешки ценностти.

Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и успяват да съхранят деликатните си взаимоотношения и да приемат живота смирено и състрадателно“, разкрива замисъла режисьорът Милко Лазаров. Продуцент на филма е Веселка Кирякова, продуцент на „Отчуждение“ и копродуцент на „Слава“.

Отговорен оператор на филма е Калоян Божилов, също познат от „Отчуждение“. „Ага“ е реализиран в копродукция с Франция и Германия и е заснет в Република Якутия в Руската федерация.

България


Още по темата

 • Подготвят нов филм за Оливър Туист

  Подготвят нов филм за Оливър Туист

  От „Дисни“ са започнали работа по римейк на култовия мюзикъл „Оливър“, съобщи Screen Rant. Лентата ще пресъздаде историята ...
  21.01.2018
  1 454
  0
 • Нов филм за "Ангелите на Чарли"

  Нов филм за "Ангелите на Чарли"

  През тази година ще започнат снимките на нов филм за „Ангелите на Чарли“, съобщи Screen Rant. Историята на трите красиви тайни агентки ...
  14.01.2018
  2 783
  0
 • Ридли Скот готви нов "Блейд Рънър"

  Ридли Скот готви нов "Блейд Рънър"

  Режисьорът Ридли Скот обяви, че има планове за ново продължение на „Блейд Рънър“, съобщи Screen Rant. Режисьорът създаде първият филм ...
  15.01.2018
  2 566
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сульо
  Отговор
  1 21:40  27.01.18
  Я пак? За коя програма на Берлинале? Стига журналистически патици !

Напиши коментар:


Публикувай