1 739 5

Пушкин и Булгаков обвинени в плагиатство

Големите руски писатели преписвали от западни автори

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Украинският писател Юрий Виничук обвини в плагиатство едни от най-големите писатели и класици в руската литература - Михаил Булгаков и Александър Пушкин, пише news.bg.

В колонката си в украинския интернет портал "Збруч" Виничук пише, че всеки човек, запознат с литературата "лесно може да забележи целия вторичен характер на романа "Майстора и Маргарита", написан от Булгаков.

Според украинския писател Булгаков е събрал идеи от различни автори - Пиер Мак Орлан, Александър Дюма, Марк Твен и Густав Майринк.

"Накратко, проблемът с Булгаков. Впрочем, както и с Пушкин, когото французите не възприемат, смятайки го за обикновен епигон на френската поезия", пише Виничук.

По думите на украинския писател, много от класическите стихотворения на Пушкин са "преработки" от чужд език.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наблюдател
  Отговор
  1 10:42  30.01.18
  Няма да бъде за първи път на руските "литератори". Така например в Русия Карло Колоди и неговите "Приключения на Пинокио" излизат като авторска книга на Алексей Толстой, под името „Златното ключе или приключенията на Буратино“.
 • 2 10:47  30.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Наблюдател
  Отговор
  3 10:58  30.01.18

  До коментар #2 от "ТАСС":

  100% съм сигурен, че не си чел "Майстора и Маргарита" а и нищо друго от Булгаков или от Пушкин. Но да плюеш умееш много добре. По-лесно е.
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  4 20:00  01.02.18
  Нормално е украинец срещу Руските писатели. Че и бръкна доста назад във времето ,чак до Пушкин. На кого му пука, важно е да се чете ...
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 01:22  02.02.18
  Един ден ще избухне спор между украинци и македонци кой е по-велик.Чудя се на кого ли да заложа...

Напиши коментар:


Публикувай