3 521 0

"Лабиринтът: Последният кандидат" е най-гледаният филм у нас

Филмът "Посоки" на Стефан Командарев със силен старт

Росен Стойчев

Приключенският екшън "Лабиринтът: Последният кандидат", създаден по третата книга от едноименната поредица на Джеймс Дашнър, е най-гледаният филм у нас. Това показват обобщените данни от киносалоните, пише Novini.bg.

Триизмерната история с Дилън О'Брайън, Томас Броуди-Сангстър, Роза Салазар, Ки Хонг Лий, Декстър Дардън е гледана от 16 068 зрители и има 177 977 лева приходи за първите три дни от премиерата му у нас.

На втора позиция сред най-гледаните филми у нас е българският "Посоки". Филмът на Стефан Командарев, представен миналата година в Кан и на фестивала за български филми "Златна роза" във Варна, разказващ случващото се в шест софийски таксита, е гледан от 7 420 зрители и има 65 283 лева приходи за първите три дни от премиерата си на екраните. "Бърлога на крадци" е на трето място по зрителски интерес. Екшънът с Джерард Бътлър, Пабло Шрайбър, 50 Сент, Джордан Бриджис, Брайън Ван Холт, Олег Тактаров е вече десет дни на екраните у нас и за това време са го гледали 20 994 зрители и има 187 387 лева приходи.

На четвърто място е приключенският "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" по книгата на Крис Ван Олсбърг. Случващото се във видеоиграта, която преди 23 години започна Алън Париш в първия филм, е гледано от 144 461 зрители и има 1 418 203 лева приходи за месец и половина на екраните у нас. Пета позиция в топ 10 е за екшъна "Без последна спирка". Пътуването на героя на Лиъм Нийсън в крайградски влак, което се превръща в борба за спасяването на семейството му и на таен свидетел, е видяно от 35 455 зрители и има 336 611 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Шесто място е за анимацията "Бикът Фердинанд", създадена по книгата на Мънро Лийф от 30-те години на миналия век. Приключенията на младия бик, който попада на арената след нелепо стечение на обстоятелствата, са гледани от 84 277 зрители и са събрали 743 937 лева приходи за месец и половина, откакто филмът е на екраните у нас.

Седма позиция е за третата премиера от миналия уикенд - екшънът "12 силни", основа на сценария на който са двете книги на американския журналист Дъг Стантън за военни действия в Афганистан. Създадената по действителни събития история с Крис Хемсуърт в главната роля има 3 481 зрители и 33 108 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Осмо място е за драмата "Чудо" по едноименната книга на Ар Джей Паласио. Историята за интеграцията в училище на десетгодишния Оги, който е роден с лицева деформация, е на екраните у нас от месец и за това време е гледана от 22 075 зрители и отчита 190 514 лева приходи от билетите им. На девето място е приключенската фантастика "Междузвездни войни: последните джедаи".

Осмият филм от легендарната поредица, режисиран от Райън Джонсън с Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Марк Хамил е вече седем седмици на екраните у нас и е гледан от 258 835 зрители и има 2 804 876 лева приходи от билетите им. Десети по ред е българският "Дъвка за балончета" на режисьора Станислав Тодоров. Романтичната история с Иван Юруков, Теодора Духовникова, Андрея Захариев, Аглея Гумнерова, Малин Кръстев, Валентин Ганев е вече втори месец на екраните и са я гледали 69 067 зрители и има 571 690 лева приходи.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай