2 568 0

Ново признание за мексикански филмов магьосник (СНИМКИ)

Гийермо дел Торо спечели голямата награда на американската Гилдия на режисьорите

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Гийермо дел Торо спечели отличието за изключителни постижения в режисурата на пълнометражен филм на наградите на американската Гилдия на режисьорите в Бевърли хилс, съобщи Contactmusic.

Това затвърди позицията на мексиканския режисьор и на филма му "Формата на водата" като фаворит в надпреварата за "Оскар". "Формата на водата" вече спечели наградата на Гилдията на продуцентите и е с най-много - 13 номинации за златните статуетки.

Дел Торо каза, че филмът му е "пълен с много причини защо да не проработи и те са причините, заради които въздейства". Той посвети наградата си на майка си и баща си, който е болен.

Това е първата награда на Гийермо дел Торо от Гилдията на режисьорите и неговата първа номинация. Той успя да измести за наградата Грета Гъруиг ("Лейди Бърд"), Джордан Пийл ("Бягай!"), Мартин Макдона ("Три Билборда извън града") и Кристофър Нолан ("Дюнкерк").

Джордан Пийл обаче спечели наградата за режисура на първи пълнометражен филм, измествайки Арън Соркин за "Играта на Моли", Тейлър Шеридан за "Дивата река", Уилям Олдройд за "Лейди Макбет", Джеръми Джаспър за "Patti Cake$".

В Гилдията на режисьорите членуват 17 000 професионалисти, включително от телевизията и рекламата. Обикновено нейният избор е по-популистки, в сравнение с режисьорската секция на филмовата академия, която е с 400 членове.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай