6 138 10

"Лили Рибката" – първият БГ детски филм от 27 години (ВИДЕО)

Венелина Маринова

Филмът "Лили рибката" тръгва по кината от днес, 9 февруари. Вълшебната приказка е първият български детски игрален филм от близо 27 г., пише dnes.bg

По думите на режисьора Ясен Григоров, филмът е семеен и поставя въпроси, чиито отговори вълнуват както съвременните деца, така и техните родители. Приказната история за необикновено дете (в изпълнение на Калина Асенова и Боян Григоров) и обикновените му родители (Добрин Досев и Елена Кабасакалова) е насочена към малките, но ангажира и възрастните.

Необикновеното-обикновено семейство е изправено пред изпитание, подготвено му от малката магьосница Лили (Дарина Досева). Единият й дядо е говореща риба, другият е плъзгаща се по стените сянка. Майка й (Койна Русева) е с рибешки люспи по ръцете, а баща й (Стоян Радев) умело приготвя магически талисмани под указанията на баба й - старата синеока циганка Хараме Сая (Татяна Лолова). Сред актьорите са и Калин Сърменов, Красимир Ранков, Красимира Демирова, Линда Русева, Николай Урумов, малкият Калоян Минчев.

Актьорите и целият екип минаха по червения килим на галапремиерата на 7 февруари в Cinema City Paradise Center.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кинокритик
  Отговор
  1 21:33  09.02.18
  Джендър боза за подрастващи шизофреници! Срам и Позор за актьорите,които са взели пари за този халтурен буламач!Парите идват от ИК и психопати!Филмът трябва да се Забрани със Закон!Затвор за гнусния сценарист!:):):)
 • Кинокритик
  Отговор
  2 21:36  09.02.18
  Ако искате Децата ви да получат Психично Разтройство, Раздвоение на личността или да стане Неопределен психарски пол,моля заповядайте!:):):)
 • 3 08:43  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Галина
  Отговор
  4 15:21  10.02.18
  Съгласна съм с коментарите по-горе. Гледаш го и се чудиш пиян ли си, дрогиран ли... Съжалявам, че заведох децата си да гледат това и не ги опазих!

 • Коста
  Отговор
  5 17:03  10.02.18
  И аз съжалявам, че го гледахме! Изгубено време, пари, нанесени психични щети. Радвам се, че и на двете ми деца (5 и 10г.) НЕ им хареса! Не бяха въодушевени след прожекцията. Никак и нищо не им направи впечатление. Почти. Малкия веднъж по време на филма каза: - искам и аз да мога да се превръщам в момче и момиче! Тогава разбрах, че сме на грешното място :-) След това обаче пак си стана робот. Аз отидох в киното, за да подкрепя българското... Но уви. Подведох се. Колкото и да търся смисъл и идея - не намирам такива! Когато сега, след филма чета коментарите на хората съм съгласен че е гнусна педалщина! Четете и мислете преди да дадете пари на вятъра. Освен пари се губи време и се насаждат странни идеи в главите на децата.

  Коментиран от #9

 • В ония ден ще бъдете съдени според делат
  Отговор
  6 09:47  11.02.18
  За всички които налагат джендер ценностите и тези които се опитват да развращават децата ни, Господ Исус Христос казва в Матей 18 : 5 - 7 . И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема. 6. А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на врата му един воденичен камък, и да потънеше в морските дълбочини. 7. Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда! .. Макар и временно да сте добре, да живеете във охолство имайки благата на този свят, вашата участ е сигурна , там във огненото езеро където е плач и скърцане със зъби , там червиите които ще ядат месата ви не огасват.
 • Румяна Костова
  Отговор
  7 12:21  11.02.18
  Почна се значи с информационната атака още преди да е приета конвенцията!А какво ли ще бъде после?Родители,да блокираме този филм и нека киносалоните да бъдат празни при прожекциите му.
 • народ
  Отговор
  8 16:34  11.02.18
  Лицето на Сорос-Сатаната изплува отвсякъде,пазете се хора!!!
 • гост
  Отговор
  9 08:33  12.02.18

  До коментар #5 от "Коста":

  кофти...децата много се впечатляват и попиват всичко на тази възраст. Стискай палци и дано да успееш да опазиш робота
 • Зарибен
  Отговор
  10 13:59  12.02.18
  За Европа може да е най-добрият филм, но за мен е най-гнусният, създаден като по учебник с цел ЗАРИБЯВАНЕ. Е, нали искат децата ни да са "различни". Моите деца се оказаха РАЗЛИЧНИ от европейските - никак не харесаха тази боза. Съжалявам, че се подведох по рекламата. Повечето българи, слава Богу, сме РАЗЛИЧНИ и не подкрепяме Еврогейски схващания.

Напиши коментар:


Публикувай