9 Февруари, 2018 19:16 8 114 10

"Лили Рибката" – първият БГ детски филм от 27 години (ВИДЕО)

  • лили рибката-
  • детски филм-
  • татяна лолова-
  • койна русева-
  • стоян радев-
  • деца-
  • родители

Филмът "Лили рибката" тръгва по кината от днес, 9 февруари. Вълшебната приказка е първият български детски игрален филм от близо 27 г., пише dnes.bg

По думите на режисьора Ясен Григоров, филмът е семеен и поставя въпроси, чиито отговори вълнуват както съвременните деца, така и техните родители. Приказната история за необикновено дете (в изпълнение на Калина Асенова и Боян Григоров) и обикновените му родители (Добрин Досев и Елена Кабасакалова) е насочена към малките, но ангажира и възрастните.

Необикновеното-обикновено семейство е изправено пред изпитание, подготвено му от малката магьосница Лили (Дарина Досева). Единият й дядо е говореща риба, другият е плъзгаща се по стените сянка. Майка й (Койна Русева) е с рибешки люспи по ръцете, а баща й (Стоян Радев) умело приготвя магически талисмани под указанията на баба й - старата синеока циганка Хараме Сая (Татяна Лолова). Сред актьорите са и Калин Сърменов, Красимир Ранков, Красимира Демирова, Линда Русева, Николай Урумов, малкият Калоян Минчев.

Актьорите и целият екип минаха по червения килим на галапремиерата на 7 февруари в Cinema City Paradise Center.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кинокритик

    25 4 Отговор
    Джендър боза за подрастващи шизофреници!
    Срам и Позор за актьорите,които са взели пари за този халтурен буламач!Парите идват от ИК и психопати!Филмът трябва да се Забрани със Закон!Затвор за гнусния сценарист!:):):)
  • 2 Кинокритик

    23 3 Отговор
    Ако искате Децата ви да получат Психично Разтройство, Раздвоение на личността или да стане Неопределен психарски пол,моля заповядайте!:):):)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Галина

    19 1 Отговор
    Съгласна съм с коментарите по-горе. Гледаш го и се чудиш пиян ли си, дрогиран ли... Съжалявам, че заведох децата си да гледат това и не ги опазих!
  • 5 Коста

    15 0 Отговор
    И аз съжалявам, че го гледахме! Изгубено време, пари, нанесени психични щети.
    Радвам се, че и на двете ми деца (5 и 10г.) НЕ им хареса! Не бяха въодушевени след прожекцията. Никак и нищо не им направи впечатление.
    Почти. Малкия веднъж по време на филма каза: - искам и аз да мога да се превръщам в момче и момиче! Тогава разбрах, че сме на грешното място :-)
    След това обаче пак си стана робот.
    Аз отидох в киното, за да подкрепя българското... Но уви. Подведох се.
    Колкото и да търся смисъл и идея - не намирам такива!
    Когато сега, след филма чета коментарите на хората съм съгласен че е гнусна педалщина!
    Четете и мислете преди да дадете пари на вятъра. Освен пари се губи време и се насаждат странни идеи в главите на децата.

    Коментиран от #9

  • 6 В ония ден ще бъдете съдени според делат

    5 0 Отговор
    За всички които налагат джендер ценностите и тези които се опитват да развращават децата ни, Господ Исус Христос казва в Матей 18 : 5 - 7 . И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема.
    6. А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на врата му един воденичен камък, и да потънеше в морските дълбочини.
    7. Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда! .. Макар и временно да сте добре, да живеете във охолство имайки благата на този свят, вашата участ е сигурна , там във огненото езеро където е плач и скърцане със зъби , там червиите които ще ядат месата ви не огасват.
  • 7 Румяна Костова

    11 0 Отговор
    Почна се значи с информационната атака още преди да е приета конвенцията!А какво ли ще бъде после?Родители,да блокираме този филм и нека киносалоните да бъдат празни при прожекциите му.
  • 8 народ

    10 0 Отговор
    Лицето на Сорос-Сатаната изплува отвсякъде,пазете се хора!!!
  • 9 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коста":

    кофти...децата много се впечатляват и попиват всичко на тази възраст. Стискай палци и дано да успееш да опазиш робота
  • 10 Зарибен

    5 0 Отговор
    За Европа може да е най-добрият филм, но за мен е най-гнусният, създаден като по учебник с цел ЗАРИБЯВАНЕ. Е, нали искат децата ни да са "различни". Моите деца се оказаха РАЗЛИЧНИ от европейските - никак не харесаха тази боза. Съжалявам, че се подведох по рекламата. Повечето българи, слава Богу, сме РАЗЛИЧНИ и не подкрепяме Еврогейски схващания.