Last news in Fakti

11 Февруари, 2018 17:43 2 648 0

Почина композиторът Йохан Йохансон

  • йохан йохансон-
  • композитор-
  • почина-
  • причина-
  • разследване-
  • 48-годишен-
  • берлин-
  • филмова музика

Причината за смъртта на 48-годишния исландец се разследва

Почина композиторът Йохан Йохансон - 1

На 48-годишна възраст почина Йохан Йохансон - исландският композитор на филмова музика, известен с умелото съчетаване на класически звук със съвременна електроника, съобщиха международните информационни агенции.

Йохансон е открит мъртъв в апартамента му в Берлин в петък. За сега причината за смъртта му е неизвестна, а полицията е започнала разследване на случая.

"Дълбоко съм натъжен. Загубих мой приятел. Йохан беше не само един от най-талантливите композитори, но и един от най-интелигентните мъже, които познавам", заяви в официално изявление неговият мениджър Тим Хъсъм.

Йохан Йохансон е роден и израснал в Исландия. Като млад се е изявявал като рок музикант, но по-късно се ориентира към създаването на филмова музика. Освен като композитор, е работил като сценарист и продуцент. Издава и няколко самостоятелни албума.

За музиката си към биографичния филм "Теорията на всичко" (2014), разказващ за живота на Стивън Хокинг, исландецът получи награда "Златен глобус".

През 2016 г. Йохан Йохансон бе номиниран за наградата "Оскар" за оригиналния саундтрак към филма "Сикарио", а музикаата му към филма "Първи контакт" получи номинации за награда БАФТА, "Грами" и "Златен глобус"

Един от последните филми, над които е работил Йохан Йохансон, е "Мария Магдалена". Продукцията трябва да излезе на екран през март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА