3 079 5

Столицата на рока през 2018-a ще е Варна

Зад събитието стои бившият кмет на Каварна и заклет рокаджия - Цонко Цонев

Вокалистката на Nightwish - Флоор Янсен
Вокалистката на Nightwish - Флоор Янсен
Константин Карагьозов

Фестивалът във Варна е ново начало за големите рок събития в морската столица. Това сподели пред bTV бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, организатор на „Варна мега рок”.

Хиляди хора от цял свят посещаваха рок феста в Каварна в продължение на 10 години. Цонко Цонев беше категоричен, че не е правел това за себе, а за всички, които харесват рок музиката.

"Имиджът, брандирането на една община като рок, е изключително важно. Хиляди фенове идваха в Каварна, там се създадоха много семейства", допълни той.

"Сред специалните гости на 19 август във Варна ще бъдат и „Найтуиш” (Nightwish). Това е прецедент, такава група да дойде на фестивал бебенце, за да го акушира", каза Цонев.

Той благодари за подкрепата на варненския кмет Иван Портних, защото, ако не е бил той, фестивал е нямало да има.

„Без общината съорганизатор, локацията, логистиката, подкрепата, помощта, нямаше въобще да се захвана с това мероприятие”.

Билетите са в продажба и много бързо се изкупват, съобщи бившият кмет на Каварна и каза, че този бум е изненадал и него самия. Той отправи послание към рокаджиите да отидат във Варна на 18 и 19 август и да резервират хотелите си отсега.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Откровено зарадван
  Отговор
  1 15:31  17.02.18
  ТИМ Варна най-накрая потърсиха възможност за контакт с "народа" ! Досега само сплашваха и си развиват холдингите през ЦКБ, а сега не знам, какво да си мисля - ясно е, че без благословията на ТИМ във Варна нищо не се случва. Благодарен съм за възможността да се върна в България, за да присъствам на фестивала. Това ще са единствените пари, които ще оставя с кеф в Родината си, преди отново да му ошушкат Игнатиевската Каста на Джебчийките...
 • Густо Майна
  Отговор
  2 17:14  17.02.18
  Столицата на рока ще е Пловдив тази година! Къде могат да се похвалят с Мейдън, Джудас и Антракс в рамките на три дни? Сори Цонко майна, ама т'ва е положението!
 • гощо
  Отговор
  3 11:00  18.02.18
  Ам чи шЪ вЪрИм на феста!
 • ГОСТ
  Отговор
  4 21:50  18.02.18
  Публикувано във факти.бг: Хиляди хора от цял свят посещаваха рок феста в Каварна Но комуниста съсипа всичко,гдарено с години
 • mediator37
  Отговор
  5 09:41  19.02.18
  Обикновено фестове се правят серсем в началото и в края на сезона, че малко да го удължат. Този фест е в разгара на сезона и като знам какво изобилие от паркоместа е във Варна и колко се чака един завой да вземеш, чак не знам какво да реша. Миналата година Цонко го направи в едно чирпанско село Могилово, във винарска изба на открито по-голяма от стадион- Мидалидаре рок фест. Доволен бях, на палатки бяхме до езерото. Съжалявам, че тази година няма да е пак там, или на друго по-просторно и скромно място. И Пловдив и Варна, нещо не ме тегли в гази гъчканица, трафик и хотелски цени, без алтернатива за палатка.

Напиши коментар:


Публикувай