Last news in Fakti

17 Февруари, 2018 14:23 4 268 5

Столицата на рока през 2018-a ще е Варна

  • рок-
  • музика-
  • варна-
  • концерт-
  • фестивал-
  • nightwish

Зад събитието стои бившият кмет на Каварна и заклет рокаджия - Цонко Цонев

Столицата на рока през 2018-a ще е Варна - 1
Вокалистката на Nightwish - Флоор Янсен

Фестивалът във Варна е ново начало за големите рок събития в морската столица. Това сподели пред bTV бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, организатор на „Варна мега рок”.

Хиляди хора от цял свят посещаваха рок феста в Каварна в продължение на 10 години. Цонко Цонев беше категоричен, че не е правел това за себе, а за всички, които харесват рок музиката.

"Имиджът, брандирането на една община като рок, е изключително важно. Хиляди фенове идваха в Каварна, там се създадоха много семейства", допълни той.

"Сред специалните гости на 19 август във Варна ще бъдат и „Найтуиш” (Nightwish). Това е прецедент, такава група да дойде на фестивал бебенце, за да го акушира", каза Цонев.

Той благодари за подкрепата на варненския кмет Иван Портних, защото, ако не е бил той, фестивал е нямало да има.

„Без общината съорганизатор, локацията, логистиката, подкрепата, помощта, нямаше въобще да се захвана с това мероприятие”.

Билетите са в продажба и много бързо се изкупват, съобщи бившият кмет на Каварна и каза, че този бум е изненадал и него самия. Той отправи послание към рокаджиите да отидат във Варна на 18 и 19 август и да резервират хотелите си отсега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откровено зарадван

    7 3 Отговор
    ТИМ Варна най-накрая потърсиха възможност за контакт с "народа" !
    Досега само сплашваха и си развиват холдингите през ЦКБ, а сега не знам, какво да си мисля - ясно е, че без благословията на ТИМ във Варна нищо не се случва. Благодарен съм за възможността да се върна в България, за да присъствам на фестивала. Това ще са единствените пари, които ще оставя с кеф в Родината си, преди отново да му ошушкат Игнатиевската Каста на Джебчийките...
  • 2 Густо Майна

    8 5 Отговор
    Столицата на рока ще е Пловдив тази година! Къде могат да се похвалят с Мейдън, Джудас и Антракс в рамките на три дни? Сори Цонко майна, ама т'ва е положението!
  • 3 гощо

    2 0 Отговор
    Ам чи шЪ вЪрИм на феста!
  • 4 ГОСТ

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хиляди хора от цял свят посещаваха рок феста в Каварна
    Но комуниста съсипа всичко,гдарено с години
  • 5 mediator37

    3 1 Отговор
    Обикновено фестове се правят серсем в началото и в края на сезона, че малко да го удължат. Този фест е в разгара на сезона и като знам какво изобилие от паркоместа е във Варна и колко се чака един завой да вземеш, чак не знам какво да реша.
    Миналата година Цонко го направи в едно чирпанско село Могилово, във винарска изба на открито по-голяма от стадион- Мидалидаре рок фест. Доволен бях, на палатки бяхме до езерото. Съжалявам, че тази година няма да е пак там, или на друго по-просторно и скромно място. И Пловдив и Варна, нещо не ме тегли в гази гъчканица, трафик и хотелски цени, без алтернатива за палатка.