2 643 3

Защо филмите на Marvel са по-добри от тези на DC

Марк Милър разкрива своята теория

Росен Стойчев

Авторът на комикси Марк Милър разказа защо според него филмите по комикси на Marvel имат такъв огромен успех, докато тези по комиксите на DC често са колебливи в представянето си, съобщи Screen Rant.

Според Милър всичко се дължи на начина, по който компаниите поднасят историите на своите образи.

„Лично аз предпочитам образите на DC, но ние просто трябва да признаем, че те не са особено филмови. Много харесвам Супермен, Батман и Жената – чудо. Като изключим Батман обаче, това са образи, които не се въртят около своята идентичност, а около своите сили.

При Marvel на първо място са образите. Първо харесваш Питър Паркър или Тони Старк и чак след това Спайдърмен и Железния човек.

При Батман можем да разберем мотивите на образа да предприеме определени действия. Вижте обаче Зеления фенер. Космически полицай, който с пръстена си материализира своите представи. Как да създадеш филм за това?

Супермен е представител на една Америка, която вече не съществува и образите от този период вече работят по-трудно. В същото време Железният човек е по-актуален от всякога“, заяви Милър.

Според него филмите на Marvel ще продължат да имат голям успех.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • the best
  Отговор
  1 00:09  05.03.18
  Deadpool е най-як ;)))))
 • Нема Бира
  Отговор
  2 01:11  05.03.18
 • Twd_fan
  Отговор
  3 10:37  05.03.18
  Ама какви са тези глупости кой е този издател кой го публикува това това са глупости на квадрат. Най малкото което всеки себеси уважаваш фен на ДС може да направи е да влезе в Уикипедия и да види че не всички екранизирани версии на комиксите на ДС са провал. А този материал който сте публикували е крайно обиден! В днешно време всеки говори За всичко но никой от нищо не разбира. Не признавам този автор!

Напиши коментар:


Публикувай