Last news in Fakti

14 Март, 2018 23:00 5 192 0

Британска филмова легенда: Време е за пенсия (ВИДЕО)

  • майкъл кейн-
  • оскар

Сър Майкъл Кейн предусеща скорошния край на актьорската си кариера

Британска филмова легенда: Време е за пенсия (ВИДЕО) - 1
Снимки: Shutterstock

Сър Майкъл Кейн - една от живите легенди на британското кино, предусеща скорошния край на актьорската си кариера, съобщи Contactmusic.

Актьорът, който на 14 март ще стане на 85 години, се е снимал в повече от 167 филма. Познат е с ролите си в "Алфи", "Гамбит", "Италианска афера", "Хванете Картър", "Човекът, който искаше да бъде крал", "Батман в началото", "Престиж", "Черният рицар", "Генезис", "Черният рицар: Възраждане", "Зрителна измама", "Зрителна измама 2" и много други.

Сред многобройните му отличия са две награди "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля - за "Хана и нейните сестри" и "Правилата на дома".

В интервю за сп. Timeout сър Майкъл Кейн споделя: "Винаги съм казвал, че човек не се пенсионира от киното, а обратното - киното го пенсионира. Мен все още не са ме пенсионирали, но усещам, че краят наближава. Скоро ставам на 85 и в представата ми за рая не се вписва да съм на крак от 6,30 сутринта и да уча шест страници диалог".

Британска филмова легенда: Време е за пенсия (ВИДЕО)

Кейн признава също, че никога не е отказвал предложена му роля, но има няколко филма, в които съжалява, че се е снимал. Сред тях е "Роякът" (1978). Въпреки че го окачествява като една от най-лошите продукции, в които е участвал, актьорът казва, че е имало какво да научи от екранните си партньори във филма - иконите на киното Оливия де Хавиланд и Хенри Фонда.

Британецът, който е класиран на 15-о място сред най-касовите актьори на всички времена, споделя още един свой спомен - как навремето е бил отхвърлен от режисьор, когато се е явил на кастинг за малка роля. Кинодеецът, чието име Кейн не споменава, дори му е препоръчал да си намери редовна работа, защото не го "вижда" като актьор.

"Спомням си, че се явих на кастинг с британски режисьор за малка филмова роля, който ми каза: "Няма да ти я дам, но ще ти направя услуга. На изненадания ми въпрос "Какво?" той отговори: "Ще ти направя предложение. Намери си редовна работа, защото като актьор няма да стигнеш до никъде. Аз си тръгнах и си потърсих друга работа. Като актьор", разказва сър Майкъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА