31 Март, 2018 11:16 1 644 2

Кан на крака за великия Скорсезе (ВИДЕО)

  • кан-
  • мартин скорсезе

Творецът ще получи наградата "Златната карета" на кинофестивала в Кан

Кан на крака за великия Скорсезе (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Мартин Скорсезе ще получи наградата "Златната карета" на кинофестивала в Кан, която се присъжда от Френското дружество на кинорежисьорите, съобщи AFP.

Дружеството връчва наградата от 2002 г. на откриването на Петнайсетдневката на режисьорите. Тя е признание за новаторството на филмите на лауреата, за дързостта и непреходността в режисурата им.

Кан на крака за великия Скорсезе (ВИДЕО)

"През 2018 г., за 50-ата си годишнина и 50-ото издание на Петнайсетдневката на режисьорите, за Френското дружество на кинорежисьорите е чест да отличи един изключителен кинотворец и един нестихващ източник на вдъхновение", заяви в комюнике организацията.

По повод на наградата ще бъде организиран ден с Мартин Скорсезе в Кан на 9-и май с прожекция на "Коварни улици", представен в секцията Петнайсетдневка на режисьорите през 1974 г. Ще последва разговор със Скорсезе и връчване на наградата на церемонията за откриване на Петнайсетдневката на режисьорите.

Мартин Скорсезе спечели наградата "Златна палма" в Кан през 1976 г. с "Шофьор на такси", а след това наградата за режисура през 1986 г. с "Часове по-късно".

Наградата "Златната карета" е наречена на едноименния филм на Жан Реноар.

Кан на крака за великия Скорсезе (ВИДЕО)

Кинофестивалът в Кан ще бъде открит на 8 май и ще продължи до 19 май. Президент на журито ще бъде австралийската актриса Кейт Бланшет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    1 0 Отговор
    Тоя колко е велик!!!
  • 2 Жозеф

    1 0 Отговор
    Велик е бате Мартин!