Last news in Fakti

13 Май, 2018 22:30 1 928 2

Как Куентин Тарантино щеше да режисира "Властелинът на пръстените"

  • куентин тарантино-
  • властелинът на пръстените-
  • филм

Харив Уайнстийн е щял да уволни Питър Джаксън

Продуцентът Харви Уайнстийн за малко е щял да премахне Питър Джаксън от режисьорското място на поредицата „Властелинът на пръстените“, съобщи Screen Rant.

Уайнстийн е бил недоволен от големите разходи, които е коствала продукцията. Джаксън е инвестирал $ 12 млн. само за написването на сценария и купуването на правата на книгата.

Уайнстийн не е искал да инвестира в три филма и е настоявал поредицата да бъде събрана само в два. Дори е имало разговор, в който той заплашил Джаксън, че ако не изпълни условията му, ще го замени с Куентин Тарантино. Постът е можело да бъде зает и от режисьора на „Влюбения Шекспир“ Джон Мадън.


В крайна сметка Джаксън решил да намери друго място, където да направи филма си. Той постига сделка за три филма с „New Line Cinema”' и режисира сам трилогията. В крайна сметка трите филма носят рекордни приходи на създателите си и печелят общо 15 награди „Оскар“ Впоследствие Джаксън продължи поредицата с „Хобит“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    17 2 Отговор
    Филмът нямаше да бъде това, което е в момента ако този боклук Тарантино имаше нещо общо с него
  • 2 гост

    17 1 Отговор
    Тарантино е лиготия. Щеше да опропасти филма