14 Май, 2018 23:26 1 714 4

Започнаха Майските дни на културата в Банкя

  • култура-
  • изкуство-
  • майски празници-
  • банкя-
  • 24 май

Двуседмична празнична програма очаква жителите и гостите на града

Започнаха Майските дни на културата в Банкя - 1

С откриване на изложба с картини на художника от Банкя Ангел Тилов на 12 май в курортния град бе даден старт на Майските дни на културата. Идната събота от 19:00 часа пък се очаква фолклорният концерт „Жива вода” на Ансамбъл „Люлин”.

Градът ще отбележи и 80-годишния юбилей на именития си поет Христо Ганов на среща под надслов „Поетите нямат възраст” на 23 май от 18:00 часа в Туристическия информационен център. На празника на славянската писменост, българската просвета и култура, 24 май, в парк „Ротонда” от 12:00 часа ще се извие кръшно хоро, ще гостува театър „Сириус” към ОКИ „Красно село” от 16:00 часа, ще се представи студио „Модерато” към ОКИ „Надежда”, ще звучат Джаз евъргрийни в изпълнение на формация „София” към ОКИ „Надежда”.

На 29 май в парк „Ротонда ще се играе спектакълът „Пепеляшка” в изпълнение на Театрална студия „Игра” към ОКИ „Средец”. Вълнуващо ще бъде и на 27 май, когато от 18:00 часа ще пее хорът към читалище „Отец Паисий” Банкя, студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика към СУ „Св. Климент Охридски” ще изпълнят композиция от творби за Банкя под ръководството на доц. д-р Данка Щерева. В ритъма на Банкя ще ви понесат танцьорите от ТК „Пъстра китка” с ръководител Цветелина Маркова.

Музикален завършек на Майските дни на културата ще бъде изпълнението на „Софийски солисти” на 29 май от 19:00 часа в СБР „Здраве”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Премиерът на културата

    8 0 Отговор
    " Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"
    Б.Б. жител от Банкя
  • 2 Bahti

    5 0 Отговор
    Ще има публично четене на космическата класика Винету!
  • 3 WTF

    2 0 Отговор
    Значи дойде време Тиквата мутренска да се изсели оттам
  • 4 5ко

    1 0 Отговор
    Ще има прочит на Винету първа част(само тя е прочетена от Рапона) на филия с мас, поръсена с лют, чукан пипер. Ще се дегустира прочутата шльокавица от ябълки, круши и джанки, а изпадналият в щастливо величие Рапончо ще завира пръст ту в ухо, ту в нослето, надявайки се да открие богати залежи я на злато, я уран...Идилия, майка, как да не се просълзиш!