Last news in Fakti

16 Май, 2018 10:42 2 809 0

Гладиатори превземат Рим (ВИДЕО)

  • рим-
  • гладиатор-
  • ръсел кроу-
  • колизеум

В Колизеума ще се проведе благотворителна прожекция на филма "Гладиатор"

Гладиатори превземат Рим (ВИДЕО) - 1

В една от най-големите римски забележителности, Колизеума, ще бъде организирана благотворителна прожекция на филма "Гладиатор" за финансирането на асансьор за хора с увреждания, съобщава ANSA.

Блокбастърът с участието на Ръсел Кроу ще бъде показан на 6 юни на огромен екран. За саундтрака ще бъде осигурен оркестър с изпълнение на живо. Ще бъдат поканени 350 заможни зрители, като билетите ще струват между 1500 и 3500 евро.

Приходите от спектакъла ще отидат в полза на борбата срещу полиомиелита и за инсталирането на специален асансьор за инвалидни колички в района на Колизеума. Очаква се да присъства и Ръсел Кроу, изпълнител на главната роля в продукцията от 2000 г.

Организаторите изтъкват, че филмът "Гладиатор" е допринесъл за огромното популяризиране на туристическия обект. В годината на излизане на филма, туристите, посетили Колизеума са били средно по 2,5 милиона годишно, докато в наши дни техният годишен брой е 7 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА