20 Май, 2018 22:05 959 2

„Росатом“ е спонсор на нов филм за Русия

  • росатом-
  • природа-
  • русия

Документалната поредица ще бъде излъчвана това лято от National Geographic

Премиерата на новия документален филм „Дивите райски кътчета: Русия“, първият от серия документални филми, посветени на проблема с климатичните промени, се състоя в руския град Сочи по време на „АТОМЕКСПО 2018“. Като се фокусира върху флората и фауната на единствени по рода си природи хабитати в Русия, филмът показва уникални и крехки местообитания в Алтай, полуостров Камчатка и Арктика. Продукцията е представена от „Росатом“ и ще бъде излъчвана това лято по National Geographic. Продуцент и режисьор на документалната лента е Андрю Зикинг.

Известният австралийски природозащитник Бен Хърд, основател и изпълнителен директор на неправителствената организация Bright New World, даде старт на събитието и говори за опасностите на глобалното затопляне. „Благодарение на повишаващата се концентрация на парникови газове, нищо не остава недокоснато от нашата цивилизация. Бързо променящият се климат вече не е хипотеза. Но ние можем да решим да направим планетата дори по-добра и светла, отколкото някога сме мечтали“, коментира Хърд.

Алексей Лихачов, генерален директор на руската корпорация „Росатом“, която е водещ световен производител на безопасна и чиста енергия, заяви, че компанията е дълбоко загрижена за заплахите, свързани с глобалната климатична промяна. „Затова ние подкрепяме проекта за създаването на филма за дивите райски кътчета. Искаме да привлечем общественото внимание към кризата с глобалното затопляне и да покажем пагубното влияние, което нарастващите емисии на CO2, причинени от въглеродните енергийни източници, оказват върху нашата планета“, заяви Лихачов.

Заснеман в продължение на 12 месеца, този документален филм, продукция на Off The Fence, ще бъде излъчен в страни от Африка, Азия, Латинска Америка, Близкия изток и Европа. Изпълнителни продуценти от страна на Off The Fence са Елън Уилдемът и Алисън Бийн.

„Този документален филм помага на зрителите да открият огромното природно богатство на Русия и да го запазят, преди този крехък рай да бъде засегнат негативно и вероятно необратимо, от климатичните промени“, заяви Елън Уилдемът от Off The Fence. „Русия е толкова обширна и неуловима страна, че ние, които заснемахме филма, се насладихме на възможността да уловим уникални кадри от този невероятен регион“, каза още Уилдемът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    6 1 Отговор
    Ние ги чакаме да фалират, те правят филми!

    Коментиран от #2

  • 2 CПOKO

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Робот":

    всяко нещо с времето си. СКОРО!