909 1

Легенда от Монти Пайтън за скандалния си нов филм (ВИДЕО)

Тери Гилиъм за "Човекът, който уби Дон Кихот", с който ще бъде закрит кинофестивалът в Кан 

Анатоли Стайков

Тери Гилиъм близо 30 години обмислял заснемането на филма "Човекът, който уби Дон Кихот", предаде AFP.

Става въпрос за филмов проект, свързан с 9 опита за заснемането му, преди да бъде осъществен. "Филмът, с който в събота ще бъде закрит фестивалът, е по-добър от лентата, която снимах през 2000-ата г.", разкри режисьорът на пресконференция в Кан.

"Човекът, който уби Дон Кихот" трябва да се появи по екраните във Франция също в събота. Правата над филма обаче са предмет на ожесточен съдебен спор между Гилиъм, новите му продуценти и компания за разпространение на филми във Франция от една страна и продуцента Пауло Бранко, от друга. Бранко смята, че изключителните му права над филма, които купил през 2015 г. от Гилиъм, са накърнени.

"Това е по-добър филм в сравнение с онзи, който не завърших през 2000-та г.", увери режисьорът. Той имаше предвид снимките на филмовия проект през 2000-ата г., вдъхновили заснемането на документалния филм "Изгубени в Ла Манча".

"Човекът, който уби Дон Кихот" е като филм във филма и се отличава с непрестанна връзка между минало и настояще.

Опасявайки се, че лентата му няма да бъде прожектирана в Кан, Гилиъм възнамерявал да наеме киносалон на Кроазет, където да го покаже безплатно за приятели.

"Трябва да благодаря на организаторите на фестивала, но също на Паоло Бранко за рекламата, която направи на филма", каза шеговито режисьорът.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалата
    Отговор
    1 15:12  18.05.18
    Тери е голям!

Напиши коментар:


Публикувай