Last news in Fakti

21 Май, 2018 12:20 692 2

Боил Банов: Културата ни е жива! Раждаме велики умове!

  • боил банов-
  • култура-
  • 24 май-
  • награди

Връчват годишните награди по случай 24 май

Боил Банов: Културата ни е жива! Раждаме велики умове! - 1
Снимка: БТА

Министърът на културата Боил Банов вярва, че страната ни е жива и продължава да ражда велики умове и таланти.

"С връчването на наградите показваме, че ни има, че културата в тази страна е жива и продължава да ражда велики умове и таланти", каза Банов по време на официалната церемония по връчването на годишните награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, цитиран от агенция „Фокус“.

„Кръговратът на живота е абсурден. Всички, които работим в сферата на културата, го знаем много добре. Да запазим минута мълчание в памет на голямата оперна певица Христина Ангелакова“, призова той.

След минутата мълчание в памет на оперната певица, официалната церемония за връчването на наградите започна. Престижните отличия на Министерството на културата ще получат творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко културата

    2 1 Отговор
    "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"
  • 2 Валери

    2 1 Отговор
    Бояне ти кога ще раждаш?