23 Май, 2018 13:34 2 837 5

Бластерът на Хан Соло е на пазара. Наддаването започна (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хан соло-
  • бластер-
  • харисън форд

Лазерният пистолет на космическия контрабандист отива на търг в Лас Вегас

Бластерът на Хан Соло е на пазара. Наддаването започна (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1

Лазерният бластер на Хан Соло от "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите" скоро ще бъде изложен на търг, като се очаква да бъдат платени между 300 000 и 500 000 долара, предаде AFP.

"Дългият около 40 сантиметра пистолет, който е изработен най-вече от дърво, бе изложен в Ню Йорк, след като над 30 години бил съхраняван от Джеймс Шоп, сценографа на филма, излязъл по екраните през 1983 г.", поясни Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционна къща "Джулиънс окшънс".

В края на краищата Шоп решил да се раздели с размахвания от Харисън Форд във филма пистолет, както и с други около 40 аксесоара и вещи, свързани със "Завръщането на джедаите".

Бластерът на Хан Соло е на пазара. Наддаването започна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бластерът на Хан Соло е на пазара. Наддаването започна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Напълно възможно е за бластера да бъде платена сума, надхвърляща значително първоначалните очаквания.

Вестта за търга, който ще се състои на 23 юни в Лас Вегас, съвпада с излизането на филма "Соло: История от Междузвездни войни" по екраните в САЩ тази седмица.

През юни м.г. роботът R2-D2 от Star Wars бе продаден за 2,76 милиона долара на търг, докато за лазерния меч, размахван от Люк Скайуокър в два филма от поредицата, бяха платени 450 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    11 0 Отговор
    Еее израснал съм с тази джажа, ако можех да се върна в края на 80-те и да изживея живота си по-друг начин - цена нямаше на има
  • 2 Дедо Гошо

    2 5 Отговор
    Продавам имперски разрушител.Паркиралсъм на обратната страна на Луната.Първоначална цена 2 лева.Моля наддаването да започне сега.

    Коментиран от #3

  • 3 Хан Соло

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Гошо":

    Нддавам само след първоначален оглед и техническа проверка, че тоз модел разрушители много дефекти дават особено в хипер ускорителя. И тогава влизаш в един филм, няма ремонтиране, втора употреба също не се намират, а бе много е скъпо. Та пиши на л.с. да се разберем за огледа.

    Коментиран от #4

  • 4 Дедо Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Соло":

    А-а-а машинката е ок.Има си сите документи.Минала е годишен преглед.Сички екстри за модела.Има даже и шибидах.Кой я земе нема да збърка.
  • 5 Тулуп

    2 1 Отговор
    Тва е маузер от преди 1900 година, накочен с разни джаджи по него. Кво му е интересното?