649 1

300 музиканти ще свирят заедно Дунавското хоро

В Монтана подготвят 16-ото издание на празниците на духовите оркестри "Дико Илиев"

300 музиканти ще свирят заедно Дунавското хоро
Гвардейският духов оркестър
Константин Карагьозов

На 8 юни 300 музиканти, пристигнали в Монтана за 16-ото издание на празниците на духовите оркестри "Дико Илиев", заедно ще изпълнят две от най-известните произведения на композитора-патрон - марша "Сливенци при Драва" и "Дунавско хоро". Това съобщиха от общината. Сборният оркестър се прави за първи път в 30-годишната история на празниците. Той ще бъде дирижиран от подполковник Ради Радев, главен диригент на българската армия и началник на гвардейския духов оркестър.

Двете произведения на Дико Илиев ще изпълнят музиканти от България, Черна гора, Полша и Румъния. Всяка от духовите музики ще изнесе и самостоятелен концерт. Ценителите на духовите музики три вечери - на 8, 9 и 10 юни,ще се наслаждават на класически и модерни изпълнения на произведения на различни автори. В програмата на всяка обаче има и по няколко творби на патрона на празниците Дико Илиев.

Празниците нямат конкурсен характер. Духовите музики ще дефилират из града и ще свирят на открита сцена на централния площад "Жеравица".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Василев
    Отговор
    1 22:54  06.06.18
    Селяни, свирете доколкото можете, защото скоро ще заиграете Ердугановското! Агент Зидаров. ЦРУ!

Напиши коментар:


Публикувай