Last news in Fakti

9 Юни, 2018 10:12 1 498 0

"Огледало" - кабаре и други истории

  • огледало-
  • кабаре-
  • ина кънчева-
  • ицко финци-
  • людмил ангелов
"Огледало" - кабаре и други истории - 1

Вълнуващ свят, някак приказен и нереален, театрално-пищен, разточително-показен, понякога ликуващ, често носталгичен...

Сега в София няма нито едно. А в Берлин, Париж, Ню Йорк някога е било пълно с кабарета! Най-различни: поетични, танцувални, екзотични, фриволни, изискани… Кабарето е непременно специално. И там витае дух на свобода. Място за смела сатира, ирония и провокация.

Като погледнете списъка на композиторите, които са писали песни за кабаре, ще се смаете. Все автори в челната кохорта на световната музика. И то по текстове на знаменити поети - и за времето си, и за всички времена, което го прeвръща в класика.

Песни за парадоксите на живота. За уж познатите неща, но погледнати през чудновата призма. Точно от такива дръзки песни е програмата на нашето кабаре, от композитори като Курт Вайл, Арнолд Шьонберг, Ерик Сати, Уилям Болком, Стивън Зондхайм, Самуел Барбър и др. по текстове от големи умове и разкази за човешки съдби.

"Огледало" - кабаре и други истории

Ще се държим свободно, ще се забавляваме, ще си вземем напитка, ще си запалим цигара, ще споделим усмивка.

В залата на Военния клуб, в една юнска софийска вечер, в ситуация на музикална илюзия, където публиката не е само зрител. Тя е част от кабарето, споделяща иронията със самaтa себе си, наслаждаваща се на изобилието от изразни средства.

Правим го заедно. Ина Кънчева - оперна певица, Людмил Ангелов - пианист и Ицко Финци - актьор с цигулка.
Изобразителните видения са на художниците Тита Койчева и Виктор Мухтаров.

"Огледало" - кабаре и други истории


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА