888 1

46-то издание на Велинградски празници на културата

46-то издание на Велинградски празници на културата
Антония Стефанова

Тази година емблематичните и традиционни „Велинградски празници на културата” ще стартират на 7 юли с празничен спектакъл „Аз обичам Велинград”. Тяхното 46-то издание ще продължи до 15 юли включително. Поради извършването на ремонтни дейности на централна градска част, тържествата ще се провеждат на сцена на паркинга на „Централ”.

Гражданите и гостите на СПА столицата ще имат възможността да се насладят на богата и интересна програма през цялото лято. Кулминацията на празниците ще бъде в първите дни на месец септември. Тогава градът ще отбележи 70 години от своето създаване и 10 години от получаване на приза „Спа столица на Балканите“.

Празничната програма ще започне още сутринта на 7 юли с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „ За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”. Следва откриване на седмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“. По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще представи интересна шоу програма.

В рамките на Велинградски празници на културата-2018 община Велинград е предвидила богата и колоритна програма, която да задоволи предпочитанията на всички възрастови групи. Сред гост изпълнители ще са: на 8 юли невероятния ансамбъл „Българе” , на 9 юли Надя Тончева и ,,HOT CLUB DE PLOVDIV”, на 10 юли поп-звездата, любимка на тийнейджърите Гери Никол ще зарадва своите почитатели, на 11 юли на велинградска сцена ще се качат музикантите от група „Епизод” с техния рок театър „Аспарух-битката за Онгъла”, на 12 юли старозагорската трупа „Танца на вятъра” ще представи Спектакъл-шоу „Танц без граници”, на 13 юли зашеметяващата Поли Генова ще огласи Велинград, а на 14 юли невероятния ансамбъл „Чинари” ще представи впечатляващ концерт-спектакъл.

В програмата са включени редица интересни мероприятия: парад на духови оркестри и мажоретни състави, пленер-живопис „С Велинград в сърцето“, детското „Синьо лято“, откриване на базар на занаятите, изложби концерти на местните таланти, литературни вечери и спортни състезания.

Всички културни прояви във Велинград това лято, са посветени на 70-та годишнина от създаването на града и 10 години от получаване на приза „СПА столица на Балканите“.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград, като тяхно естествено продължение са събитията включени в културния афиш за месеците : юли, август, септември.

Организаторите запазват правото си програмата за Великденски празници на културата – 2018 г. да бъде актуализирана и променяна.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бат Саше
    Отговор
    1 19:39  15.06.18
    Това е ТОП новина за Факти. Ако не пишем редовно за Турция и дали Ердоган има разстройство или е казал нещо "велико", ще е статия за Велинград. Страшна медия сте ей!!!

Напиши коментар:


Публикувай