Last news in Fakti

16 Юни, 2018 22:57 1 918 3

Варна се сдоби с музикални стълби

  • стълби-
  • музика-
  • варна

Едната част от стълбите на централния варненски подлез до Катедрала “Свето Успение Богородично“ бяха преобразени в огромно пиано. Така Варна се нареди до градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм, Мелбърн, Окланд, Атина, Валпарайсо и дори Истанбул, предаде БНР.

Целта е това да спомогне за утвърждаване на Варна като културен център. Inspire е проект, който е иновативен за град Варна и дори за България. Зад организацията му стои първото споделено работно място в града - Beehive.

В международен мащаб, този проект е познат като “Piano Stairs”. Всъщност, стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Самото пиано от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът под стълбите се задейства, каза за Радио Варна инициаторът на проекта Цветелина Йорданова, която е дизайнер.

Звученето на стълбите е реализирано посредством софтуер, който е дело на група програмисти ръководени от Юлиян Сапунджиев от VarnaLab и Михаил Милков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паток

    8 0 Отговор
    След пейките за великани, нормално крадливите герберасти да направят и циклопично пиано!
  • 2 MT Гонтан

    6 1 Отговор
    Във Варна няма подлез с ескалатор , снимката е от някъде другаде , и разбира се че за да се сравним с развитите държави ще направим някакви ненужни тъпанарщини , ама да се изкорени корупцията , простащинката , циганийката , там се скатаваме кат мищоци .

    Коментиран от #3

  • 3 селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "MT Гонтан":

    Защо кат мишоци? Те са си мишоци. За тях да манипулират народо и да УСВОЯВАТ... средства е върховно постижение и радост. А, че се закри поредното бг село за фукльото и бандата им и останалите цветни паричкогонци, няма значение...