Last news in Fakti

25 Юни, 2018 00:00 1 324 1

Детска радост и красота заляха Несебър

  • несебър-
  • деца-
  • фестивал

Над 2000 деца от осем държави участваха в международен фестивал

Детска радост и красота заляха Несебър - 1

Международният фестивал "Слънце, радост, красота" се състоя за деветнадесети път в Несебър и в него участваха над 2000 деца от България, Беларус, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна.

По традиция форумът е започнал с празнично шествие, което е преминало през провлака, свързващ новата със старата част на града. Пред портите на старинния Несебър, след като националните флагове на държавите са били вдигнати, а националните им химни изслушани, представителите на всички страни са били поздравени от кмета на града Николай Димитров.

В амфитеатъра на Несебър са били представени колективите и журито на фестивала. На фестивала се е състояла и традиционната среща между ръководството на общината и ръководителите на колективите.
На форума децата са представили пред журито изпълнения в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Най-добрите от участниците в различни категории са били отличени с награди на официална церемония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоягата

    2 0 Отговор
    Супер, само така..