Last news in Fakti

22 Юни, 2018 21:11 2 575 1

Отварят гроба на Рубенс за ДНК-експертиза

  • рубенс-
  • експертиза-
  • днк
Отварят гроба на Рубенс за ДНК-експертиза - 1

Археолози отвориха криптата, в която лежат останките на Питър Пол Рубенс и семейството му. Вечният дом на известния фламандски художник се намира в църквата „Свети Якобс“ в Антверпен, Белгия – града, в който е учил, живял и творил. Историците използваха реставрацията на святото място, за да разкопаят гроба и да вземат ДНК-проба от останките на художника. Преживе Рубенс и семейството му са страдали от подагра. Чрез ДНК-експертиза специалистите ще търсят натрупани тежки метали в костите на Рубенс. Наличието им би доказало, че причината за фамилната болест е в химическия състав на боите, с които е рисувал.

Криптата на Рубенс е отваряна за последен път през 1974 година. „Свети Якобс“ е една от петте монументални църкви в Антверпен.

Отварят гроба на Рубенс за ДНК-експертиза


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    11 3 Отговор
    О, не! И той ли е отровен с новичока?!