16 Юли, 2018 23:02 2 241 12

Цар Симеон представи книгата си в Португалия

  • португалия-
  • цар симеон-
  • книга

Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, недалеч от столицата Лисабон

Цар Симеон представи книгата си в Португалия - 1

Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод излизането на португалски език на автобиографичната книга на Царя “Симеон II. Една необикновена съдба”.

Това беше поредната премиера на книгата в последните няколко години. След тези в София, Париж, Мадрид, Брюксел и Истанбул, изданието вече е достъпно и на португалски език.

Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, недалеч от столицата Лисабон, в лятната резиденция на президента на Португалия- Palácio da Cidadela de Cascai.

Н.Пр. г-н Марселу Рибелу ди Соза лично посрещна Техни Величества и присъства на представянето. Сред над 250 –те гости бяха посланикът на България в Португалия Н.Пр. г-н Василий Такев, посланикът на Румъния, дипломати, журналисти, представители на издателството “The Вook Hut”, много приятели на Царя от Португалия. Особено вълнуваща беше срещата на Негово Величество с внука на Робер дьо Бурболон, личен секретар на Цар Фердинанд, който след това става маршал на двора.

Гостите приветства първо племенницата на Цар Симеон Княгиня Александра Надежда, която е дъщеря на сестра му Княгиня Мария-Луиза и живее със семейството си в Португалия.

Книгата след нея представи д-р Мария Инасиа Резола, професор и изследовател на Центъра за съвременни изследвания на Университета Нова де Лисабон.

Представянето премина под формата на въпроси, които тя и публиката задаваха на Негово Величество за годините в изгнание, завръщането в България, работата му като министър-председател, свързана с приемането на България в НАТО и Европейския съюз, отношенията му с Франко, Крал Хасан II, Крал Хуан Карлос и др.

След музикалната програма, в който участваха и български изпълнители, Царят раздаде многобройни автографи и с Царицата се снимаха за спомен с много от гостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    11 3 Отговор
    Този на кого е цар, да попитам? Ние цар си имаме- Н.Ц.В. Киро от Катуница и царица Костадинка. Престолонаследник е принц Иван Катуня.
  • 2 Аи ди бе

    14 6 Отговор
    Какъв цар е този боклу.чия
  • 3 хистори ченъл

    18 4 Отговор
    Ако обичате, като пишете такива платени репортажи поне имайте доблестта да слагате "царя" и "негово височество" в кавички !!! Историята на българските царе е приключила с началото на турското робство след са ни натресли някакви измислени "царе" с които нямаме общо ! Сакскобургготски произхожда от унгарския клон Сакс-Кобург и Гота-Кохари на германската херцогска династия Сакс-Кобург и Гота, клон на династията Ветини. "Български" та дрънкат !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КГБ

    11 4 Отговор
    Кога пък Симеончо стана цар. Той е бил в България като малко детенце, но никога не е бил коронясван. Даже не може да му викаме Симеон 2. А за Маргарита пък да не говорим. Това са фактите. Значи не можем да кажем Турско робство, а на един предател и агент на КГБ ще викаме цар?
  • 7 гост

    9 2 Отговор
    Крадлив дедо Мони барабата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дядо Пеню

    13 4 Отговор
    Има един цар Симеон Велики в нашата история. Но не е тоя. Тази личност се възползва от доверчивите си сънародници, за да доокраде България наред с другите народни изедници!
  • 10 Николай Трифонов

    3 1 Отговор
    Един цар беше Симеон-цар Велик на България през 10 век. Този цар Симеон 2 или втори не може да бъде цар. Последният цар беше баща му Борис Трети и това е.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димитров

    0 0 Отговор
    Кобурга -Червей който се оправи за 800 дена и отгледа тиквата и други като хари потъровци