16 Юли, 2018 18:51 1 647 3

Рухна паметник на културата в Смолян

  • смолян-
  • паметник на културата-
  • къща
Рухна паметник на културата в Смолян - 1
Снимка: Отзвук

Рухна къща в Смолян, която е паметник на културата. Старинната постройка в кв. Долно Райково се срути след множество писма до наследниците да я реставрират, обезопасят или разрушат, уточняват от Общинската администрация. При падането на руините е засегната съседната къща, за която също има риск от разрушаване.

Екип на общината разчиства днес терена, тъй като отломки от вековната сграда се срутили върху пътното платно. Къщата в родопски стил е възстановена преди години с общински средства, но дори след стабилизирането наследниците не са продължили укрепването, посочват от общината.

Последните предупредителни писма към собствениците са били с разпореждане да се пристъпи към отстраняване на опасните руини. Намиращата се в съседство реставрирана къща е със засегнати строителни елементи след рухването, а обитателите са обезпокоени от опасността от ерозиране на конструкцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 1 Отговор
    Всичко живо имитира политиците! И те нямат никакво намерение да управляват, а искат властта само за заблуда на електората и да оберат бюджета! Кога ще се самосезира прокуратурата (съзнателно я пиша с малка буква) за такава явна измама и то при наличие на предизборни обещания и седем милиона свидетели!
  • 2 Ами ...

    3 0 Отговор
    Пълни безхаберници на всякъде по света хората си пазят паметниците грижат се ама тук друга работа ако не могат да лапнат поне млн. не се занимават просто е без мислено е за това я мразя тая държава понеже нищо ама нищичко не става от нея Американците нямат си герой нямат си история и си измислят батман супермен хелбой жената котка човека паяк ако тези хора имаха наща история наще герой щеше цял свят да я знае и да чете за нея
  • 3 369

    0 1 Отговор
    Наследниците нямат вина щом общината е поела реставрацията, значи някой е икономисал от материали! Инициативата на Общината реално оправдава наследниците, те са позволили общинските специалисти да извършат ремонта! Това е като санирането - всички се съгласяват, после минава силен вятър и издухва фибрана ))) Айде сега наследници и собственици виновни - ами ако са пенсионери с ТЕЛК, които не искат да подаряват имота на мутромафиоти??? То па сякаш не знаем, кой се плюнчи за такива стари имоти в центъра на някой град...