23 Юли, 2018 13:36 1 288 0

Балканска легенда ще снима в Русия

  • емир кустурица-
  • ъндърграунд-
  • черна котка-
  • бял котарак
Балканска легенда ще снима в Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Сръбският режисьор Емир Кустурица възнамерява да заснеме филм в Русия, предаде ТАСС.

"Ще заснема филм в Русия, преди да сложа край на режисьорската си кариера", заяви той. Кустурица довери, че се вдъхновява от творби на руски класици. "Филм може да бъде заснет по "Герой на нашето време" от Лермонтов и да бъде посветен, например, на войната в Сирия", поясни режисьорът.

В момента Кустурица работи над книга за съвременен Китай, която също е повлияна от руската литература.

"Това е интересна история за моралния крах - отбеляза той. - Става въпрос за своеобразна смесица от "Идиот" и "Престъпление и наказание" от Достоевски. Това е история, която е характерна за 90-те години на миналия век. Тази трагедия приключва с победа на доброто".

Сред по-известните му филми са "Баща в командировка" (1985), "Циганско време" (1988), "Аризонска мечта" (1993), "Ъндърграунд" (1995), "Черна котка, бял котарак" (1998), "Животът е чудо" (2004) и "На млечния път" (2016).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА