29 Юли, 2018 23:30 2 155 0

ВВС ще се изръси още пари покрай Клиф Ричард

  • bbc-
  • клиф ричард-
  • би би си-
  • дело

Медията ще плати и съдебните разноски на певеца 

ВВС ще се изръси още пари покрай Клиф Ричард - 1
Снимка: БТА/АР

ВВС оповести, че ще плати 850 000 британски лири, за да покрие съдебните разноски на сър Клиф Ричард, който миналата седмица спечели съдебно дело срещу радиотелевизионната компания. То бе заведено за намеса в личния му живот.

Седемдесет и седем годишният сър Клиф, известен като британския Елвис, заведе дело срещу ВВС, която бе излъчила заснети от борда на хеликоптер кадри, показващи полицейски обиск в дома му в Сънингдейл, Югоизточна Англия, през август 2014 г. в рамките на разследване за сексуално насилие над малолетен.

В края на краищата певецът бе оправдан.

Миналата седмица Върховният съд в Лондон прецени, че ВВС е накърнила правото на личен живот на звездата. Съдът постанови да бъдат изплатени 210 000 лири обезщетение за последствията върху живота на певеца, уточнявайки, че Ричард има право на допълнително финансово обезщетение, чийто размер ще бъде уточнен по-късно.

ВВС сега потвърди, че възнамерява да обжалва съдебното решение, което "противоречи на свободата на словото и на възможността журналисти да оповестяват за съдебни разследвания". Освен това в рамките на покриването на съдебните разноски медията ще плати 315 000 лири на полицията в Южен Йоркшир, която извършила обиск в дома на певеца.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА