Last news in Fakti

24 Август, 2018 14:46 3 670 3

Отиде си още един велик рокаджия (ВИДЕО)

  • lynyrd skynyrd-
  • линърд скинърд-
  • ед кинг

Почина Ед Кинг - бивш китарист на група Lynyrd Skynyrd 

Отиде си още един велик рокаджия (ВИДЕО) - 1

Ед Кинг, бившият китарист на група Lynyrd Skynyrd, който е съавтор на хита им "Sweet Home Alabama", почина на 68-годишна възраст в дома си в Нашвил, щата Тенеси, съобщи сп. The Rolling Stone.

Причината за смъртта му не беше обявена, но според списанието, Ед Харис е страдал от рак на белите дробове.

Кинг се присъединява към Lynyrd Skynyrd през 1972 г., малко след основаването на групата. Три години по-късно той напуска заради разногласия с фронтмена Рони Ван Зант. Две години след това трима музиканти от бандата, сред които и Рони Ван Занд, загиват в самолетна катастрофа и групата се разпада.

Кинг се завръща в нея при регрупирането й през 1987 г. и остава до 1996 г. Той е въведен в Залата на славата на рокендрола като музикант от Lynyrd Skynyrd през 2006 г.

Отиде си още един велик рокаджия (ВИДЕО)

"Ед беше наш брат и велик автор на песни и китарист" - написа китаристът Гари Розингтън от Lynyrd Skynyrd в официалния акаунт на групата в Twitter. - Сигурен съм, че той ще се събере с останалите момчета в рая на рокендрола".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAMAHA

    15 0 Отговор
    Почивай в мир дано си на по добро място
  • 2 Simple Man

    3 0 Отговор
    Пуснах си Simple Man. Жалко че такива поводи ни карат да си спомняме най-големите. Лека му пръст!
  • 3 Тито

    3 0 Отговор
    Great! R. I. P !