705 1

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно

Гийермо дел Торо обеща да е безпристрастен към сънародника си Алфонсо Куарон на кинофестивала във Венеция

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно
Снимки: БТА/АР

Гийермо дел Торо се зарече да не проявява национални пристрастия като председател на журито на кинофестивала във Венеция, на който мексиканският режисьор Алфонсо Куарон е сред фаворитите в конкурсната програма, предаде Reuters.

"Аз съм председател на журито, не диктатор - каза Гийермо дел Торо на пресконференцията във Венеция, запитан дали няма да се изкуши да помогне на приятеля си да спечели голямата награда. - Важното е да сме зрели хора и професионалисти, които разглеждат филмите въз основата на това, което е на правоъгълника (екрана). Нищо друго." Той добави, че държавата, от която е филмът, няма значение.

Алфонсо Куарон участва в конкурсната програма с филма "Рома" ("Roma") - автобиографична драма, развиваща се в гр. Мексико от 70-те години на миналия век.

Заедно с другия лауреат на награда "Оскар" Алехандро Иняриту, те са известни като "тримата амигос" - мексиканци, станали значими холивудски режисьори.

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно

В журито на кинофестивала във Венеция са също актрисата Наоми Уотс и актьорите Кристоф Валц и Тайка Уайтити.

Филмът "Формата на водата" на Гийермо дел Торо спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция миналата година.

Италия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гришата
    Отговор
    1 19:04  29.08.18
    Голям!

Напиши коментар:


Публикувай