6 000 7

Грандиозен скандал с песен от "Бургас и морето"

Изпълнението на Димитър Атанасов и Гергана Великова е 1/1 с това на Мария Димитрова, представила песента 12 години по-рано

Грандиозен скандал с песен от "Бургас и морето"
Мария Атанасова

Конкурсът „Бургас и морето” бе излъчен на запис по бТВ – в мъртво време, месец след провеждането му. Показването в национален ефир не предизвика кой знае какъв интерес сред обикновените зрители, но доведе до избухването на огромен скандал.

Младата и изключително талантлива изпълнителка Мария Димитрова сигнализира, че песента на Димитър Атанасов и Гергана Великова – „Неочаквано”, която си подели първото място с „Искам времето да върна” на Симона Загорова, е изпята за пръв път от нея преди 12 години. Дори е спечелила награда, пише "Флагман".Нито нота от музиката, нито дума от текста, не е променена до лятото на 2018 година, когато тя бе представена в изпълнение на бургазлиите Димитър Атанасов и Гергана Великова.

„Неочаквано! Чух си песента! Е, разбира се не в мое изпълнение и 12 години по-късно, но... какво да се прави. Поне е взела награда. И то първа! Браво! Само не знам как даваш награда за нова българска песен на някого и после, ей така, решаваш, че 12 години по-късно ще си я пееш с някой друг. И ще ти хрумне да участваш в конкурс с нея.”, коментира Мария Димитрова.

Тя се пита: Какво попречи на един видимо доказал се български композитор да направи нова песен специално за конкурса и да се яви с нея, както между другото пише в правилника?

В случая Мария Димитрова визира Димитър Атанасов, композитор на песента, който първо я е написал и предоставил на нея, а 12 години по-късно представя като чисто нова авторска песен в дуетно изпълнение с Гергана Великова.

„Аз най-наивно преди 2 години предложих заедно да я обновим, за да види бял свят. Е, тогава отговор на предложението си не получих, но пък песента видя бял свят. Браво!
За мен тя обаче остава „Спомен от преди”, допълни Мария.

Димитър Атанасов и Гергана Великова са от Бургас. И двамата са били участници в популярен тв формат за млади изпълнители. Мария Димитрова е от Ямбол, но от дълги години живее в София и има успешна музикална кариера.

Бургас / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Преиздание
  Отговор
  1 20:28  06.09.18
  Ами то не е и плагиатство, а ремикс/кавър, така ли?!
 • Сульо
  Отговор
  2 23:12  06.09.18
  Ами Бургас е боклучав град, но с най-високо самочувствие (непокрито разбира се) и ето ти скандалите винаги ги има.

  Коментиран от #3

 • Франк
  Отговор
  3 23:17  06.09.18

  До коментар #2 от "Сульо":

  Нито е боклучав града, нито пък има нещо общо с решилите да плагиатстват! Единственото правилно в коментара ти е името!

 • Ступел
  Отговор
  4 06:54  07.09.18
  Тя пък една песен. Една шумотевица, от която не можеш да разбереш и една дума.
 • гост
  Отговор
  5 08:14  07.09.18
  Значи толкова е и конкурс щом песните не са предварително проверени. Утре могат да изпеят песента на Тони Димитрова и да стане отново хит по абсолютно същата им логика. Дисквалифициране.
 • Съдията
  Отговор
  6 11:20  07.09.18
  Какво плагиатсво???Какъв ремикс??? Какви 5 лв??? Песента си е негова и за товя, че я дал на "милата" дама, тя може да бъде само благодарна. Очевидно, има неосъществение в някакви нейни щения към въпросния композитор за да се заяде с него и портърси евтина сензация и внимание върху себе си! А Бургас е чудесен град...песента също!
 • Мичето
  Отговор
  7 14:46  08.09.18
  ахаха толкова упешна кариера, че за първи път чуваме за нея и то не благодарение на кариерата и, а защото изака едно голямо ако и с него замери един изключително качествен творец. Миче, Миче ми като мине този скандал на чий гръб ще се качиш за да разберем, че си певица?

Напиши коментар:


Публикувай