Last news in Fakti

7 Септември, 2018 10:48 1 249 0

Още промени около "Оскар"-ите

  • оскар-
  • холивуд-
  • категория

Американската киноакадемия се отказа от идеята за награда за "популярен филм" 

Още промени около "Оскар"-ите - 1

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че догодина няма да бъде присъждан "Оскар" в новата категория "популярен филм", както беше предложено преди месец, предаде АР.

Идеята беше посрещната на нож от филмовата индустрия и кинокритиката, тъй като би се създало впечатлението, че филмите могат да бъдат делени на "популярни" и "непопулярни".

В съобщение на американската киноакадемия се казва, че учредяването на още една награда на деветия месец от текущата година ще предизвика затруднение за филмите, които вече са били реализирани. Новата категория ще бъде обсъдена допълнително.

Организаторите на церемонията по раздаването на "Оскар"-ите искаха да привлекат повече телевизионни зрители с даването на златна статуетка и на блокбастърите. Тазгодишните "Оскар"- и пред телевизорите застана рекордно малка аудитория - 26,5 милиона зрители.

От американската киноакадемия съобщиха също, че следващата церемония, предвидена за 24 февруари 2019 г., ще бъде съкратена и ще е с продължителност три часа.

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви и имената на творците, които ще бъдат удостоени с почетни "Оскар"- и . Сред тях са аржентинският композитор Лало Шифрин, известен с музикалната темата на филма - "Мисията невъзможна", актрисата Сисъли Тайсън и пиарът Мартин Леви.

Те ще бъдат почетени по време на десетите годишни награди на управителите на академията на 18 ноември в Холивуд. На същата церемония наградата "Ървинг Талбърг" ще получат съпрузите продуценти Катлийн Кенеди и Франк Маршал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА