633 0

Още промени около "Оскар"-ите

Американската киноакадемия се отказа от идеята за награда за "популярен филм" 

Анатоли Стайков

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че догодина няма да бъде присъждан "Оскар" в новата категория "популярен филм", както беше предложено преди месец, предаде АР.

Идеята беше посрещната на нож от филмовата индустрия и кинокритиката, тъй като би се създало впечатлението, че филмите могат да бъдат делени на "популярни" и "непопулярни".

В съобщение на американската киноакадемия се казва, че учредяването на още една награда на деветия месец от текущата година ще предизвика затруднение за филмите, които вече са били реализирани. Новата категория ще бъде обсъдена допълнително.

Организаторите на церемонията по раздаването на "Оскар"-ите искаха да привлекат повече телевизионни зрители с даването на златна статуетка и на блокбастърите. Тазгодишните "Оскар"- и пред телевизорите застана рекордно малка аудитория - 26,5 милиона зрители.

От американската киноакадемия съобщиха също, че следващата церемония, предвидена за 24 февруари 2019 г., ще бъде съкратена и ще е с продължителност три часа.

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви и имената на творците, които ще бъдат удостоени с почетни "Оскар"- и . Сред тях са аржентинският композитор Лало Шифрин, известен с музикалната темата на филма - "Мисията невъзможна", актрисата Сисъли Тайсън и пиарът Мартин Леви.

Те ще бъдат почетени по време на десетите годишни награди на управителите на академията на 18 ноември в Холивуд. На същата церемония наградата "Ървинг Талбърг" ще получат съпрузите продуценти Катлийн Кенеди и Франк Маршал.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай