Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 23:00 5 926 2

Творчеството на Златю Бояджиев оживява на 3D

  • пловдив-
  • картини-
  • творчество-
  • златю бояджиев-
  • художник-
  • 3d

Институт "Старинен Пловдив" представя по атрактивен начин картините на именития български художник

Творчеството на Златю Бояджиев оживява на 3D - 1

Художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти представя пред публика творчеството на Златю Бояджиев, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Общински институт "Старинен Пловдив" залагайки на аудио-визуалните технологии на 21-ви век ще представи по атрактивен начин картините на именития български художник, като така ще бъде почетен българският принос към богатството на европейската култура.

"Проектът е естествено продължение на усилията на ОИ "Старинен Пловдив" да популяризира културното наследство на Пловдив. Със средствата на визуалните технологии на 21-ви век бихме искали не само да представим по-атрактивно българското духовно богатство, но и да привличаме все повече и по-млада аудитория", е обяснил директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. Идеята на проекта е едно своеобразно "преплитане" на класиката и новите технологии или един своеобразен мост между минало и настояще.

Събитието ще се състои на 12 и 13 октомври от 19:00 до 21:00 ч. пред къщата-музей "Златю Бояджиев" в Стария град. Финансира се от Министерство на културата по проект за "Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    2 0 Отговор
    Това ми е любимия български художник!!!!Обожавам всяка негова картина!!!!
  • 2 сульо

    0 0 Отговор
    Ясно! Със звучни,но нищо незначещи думички се "усвояват" едни пари....