1 500 1

Веселина Седларска описва своята борба в „Депресията ме обича”

Един от най-добрите български журналисти с невероятна амалгама от поезия, забавна хроника на чувствата и роман

Веселина Седларска описва своята борба в „Депресията ме обича”
Светослава Ингилизова

След успеха на психологическия роман „Кладенецът” и пъстрия букет „България за начинаещи” журналистът и писател Веселина Седларска се изправя лице в лице с една от най-близките си спътници в живота – депресията.

„Депресията ме обича” само привидно е книга за онова често бъркано с тъга безчувствие. В 212 страници Веселина извървява дългия път към себе си. Припомня си трагични за България и за себе си дати. Изживява своята и чуждата болка буква по буква, за да създаде невероятна амалгама от поезия, мемоар, хроника и роман.

Борещ се със собствените си страхове, един от най-добрите журналисти в България застава честно и откровено пред читателите си, прави ги част от една помитаща сценография, съвсем неосъзнавайки, че „споделената болка е половин болка”.

„Депресията ме обича” е преди всичко книга за себе си и за другите. За всеки един, на когото му е била нужна цяла вечност, за да надживее тази „фрактура на душата”. И най-вече – книга за светлината.

Разказ за прозрачната тъмнина, която все някога избелява в надежда, за лабиринта на скръбта и за пропукването на тишината. Това не е книга за самопомощ. Но най-вероятно се нуждаете точно от нея.

Веселина Седларска описва своята борба в „Депресията ме обича”

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Мохо
    Отговор
    1 03:14  09.11.18
    Браво Весенце, силна си.!!!

Напиши коментар:


Публикувай