2 029 2

Отиде си великият Стан Лий (СНИМКИ)

Съавторът на комиксовите супергерои Спайдърмен и Хълк почина на 95-годишна възраст 

Отиде си великият Стан Лий (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР

Стан Лий, един от създателите на издателството Marvel Comics, е починал на 95-годишна възраст, съобщи неговата дъщеря, цитиранa от Reuters.

Рано тази сутрин линейка е откарала Лий от дома му в Холивуд хилс, Лос Анджелис, до болницата "Сидърс Синай", където той е починал. През последната година и няколко месеца той е страдал от няколко болести, включително пневмония и проблеми със зрението.

Като писател и редактор Лий има сериозен принос за израстването на Marvel през 60-те години до водещи позиции в издаването на комикси. В сътрудничество с художниците Джак Кърби и Стив Дитко той създава редица истории със супергерои, вълнували младите поколение десетилетия наред.

Отиде си великият Стан Лий (СНИМКИ)

Негови творения са Спайдърмен, дивакът Хълк, мутантите Екс мен, плейбоят изобретател, известен като Железния човек - Тони Старк, както и Фантастичната четворка.

Отиде си великият Стан Лий (СНИМКИ)

Отиде си великият Стан Лий (СНИМКИ)

През 21 век са правени игрални филми по десетки комикси на Marvel, почти всички с персонажи, създадени от Лий. Приходите от прожекциите по света на тези екранизации надхвърлят 20 милиарда долара.

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гришата
  Отговор
  1 08:36  13.11.18
  Велик човек!
 • Нямам име
  Отговор
  2 16:44  13.11.18
  RIP

Напиши коментар:


Публикувай