Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 12:28 1 813 5

Шапки долу за Краля (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • елвис-
  • медал на свободата-
  • елвис пресли

Тръмп отличи посмъртно Елвис Пресли с президентския Медал на свободата

Шапки долу за Краля (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Гласът на Елвис Пресли отекна в залите на Белия дом, когато по време на церемония за връчване на Медала на свободата беше пуснато парчето How Great Thou Art, предаде АР.

На церемонията Тръмп връчи Медала на свободата на видни личности. Отличието беше присъдено посмъртно и на няколко знаменитости, сред които и на Краля на рокендрола. Тръмп разказа спомени от концерт на Елвис, на който присъствал преди няколко десетилетия. "Феновете крещяха, те бяха напълно полудели", каза президентът.

Елвис почина в имението си в Мемфис в щата Тексас на 16 август 1977 г.

Президентският Медал на свободата е най-високото отличие за граждански заслуги в САЩ. Отличието се присъжда на творци, учени, спортисти и филантропи за техния принос към културата или мира.

Тръмп го присъди посмъртно и на легендата на бейзбола Бейб Рут и на бившия съдия от Върховния съд Антонин Скалия.

Шапки долу за Краля (ВИДЕО+СНИМКИ)

На церемонията медал получи и Мириам Аделсън, съпруга на казино магната и голям донор на републиканците Шелдън Аделсън, който е близък до израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Медал получиха и сенаторът републиканец Орин Хеч, бившият професионален играч по американски футбол, юрист и основател на фонд, отпускащ студентски стипендии Алън Пейдж и бившият играч на американски футбол, ветеран от Виетнамската война и основател на фонд, подпомагащ децата на ветерани Роджър Стаубах.

Шапки долу за Краля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тръмп връчва президентския Медал на свободата за първи път от идването си на власт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Върл комунист

    6 14 Отговор
    Елвис пасти да яде пред Филип Киркоров и Алла Пугачова.
  • 2 Хахо

    2 10 Отговор
    Ха ха крал на какво на кралството на хапчетата и дрогата.
  • 3 Bubbles

    2 7 Отговор
    Да да, да изпее шушана и тогава ще го призная за крал.
  • 4 ЕКСПЕРТА

    4 0 Отговор
    ПРЕДИ ЕЛВИС НЯМАШЕ НИЩО.МАЛКО Е МЕДАЛА .ПАМЕТНИК ТРЕБВА . КОГАТО ГО СЛУШАМ ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ИЗЛИЗАМ ОТ КАЗАРМАТА ИЛИ ЗАТВОРА.КРАЛЯ Е ЖИВ
  • 5 експерта

    3 1 Отговор
    ЕЛВИС НАПУСНА ЗГРАДАТА