21 Ноември, 2018 13:06 2 263 2

Всички обичат Мартин Скорсезе (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • мартин скорсезе-
  • леонардо ди каприо-
  • робърт де ниро-
  • джона хил

Творецът беше почетен на годишния бенефис на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк

Всички обичат Мартин Скорсезе (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Холивудски суперзвезди като Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Джона Хил отдадоха почит на легендарния режисьор Мартин Скорсезе на годишния бенефис на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, съобщи АР.

Скорсезе беше почетен не само заради забележителната си кариера в киното, но и за усилията, които полага да бъдат реставрирани и съхранени класически филми.

Сред присъстващите бяха също Дрю Баримор, Спайк Лий, Емили Мортимър.

Актьорът Джона Хил разказа как като тийнейджър вместо плакат на супергерой, закачил на стената в стаята си плакат на Скорсезе.

"Благодаря ти, че съществуваш, защото аз съм тук само заради твоето влияние" - заяви Джона Хил, който неотдавна дебютира и като режисьор.

Всички обичат Мартин Скорсезе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Леонардо ди Каприо, който се е снимал в пет филма на Скорсезе, също разказа как се е вдъхновявал от легендарния режисьор като дете.

Робърт де Ниро напомни за дългогодишното им приятелство.

"Дарбата на Марти за приятелство е свързана с многото му таланти в киното - каза Де Ниро. Той увери, че режисьорът има "гигантско сърце, което разбира и приема всеки образ, който създаваме и всяка история, която разказва".

Всички обичат Мартин Скорсезе (ВИДЕО+СНИМКИ)

С бенефиса Музеят на модерното изкуство набира средства, за да придобива значими филми.
Мартин Скорсезе е режисирал и продуцирал десетки филми, сред които "Шофьор на такси", "Добри момчета", "Нос страх", "Казино", "Бандите на Ню Йорк", "Авиаторът", "От другата страна" и "Вълкът от Уолстрийт".

Видният кинодеец е носител на редица отличия - "Оскар", "Грами", "Еми", "Сезар", "Златен глобус", БАФТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зизу

    4 0 Отговор
    Много е голям др. Скорсезе!!!
  • 2 Morgoth

    4 0 Отговор
    Странно как някоя още не го е обвинила в сексуален тормоз от преди 30 години.