24 Ноември, 2018 13:40 2 302 0

Джако - световният вдъхновител (СНИМКИ)

  • майкъл джексън-
  • крал на попа-
  • париж-
  • изложба

Изложба в Париж представя Майкъл Джексън като спасител, светец и шоумен

Джако - световният вдъхновител (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Портрет на Майкъл Джексън като испанския крал Фелипе Втори и принт от Анди Уорхол са сред творбите в изложбата, посветена на покойния Крал на попа, открита тази седмица в парижкия Гран пале, съобщи Reuters.

Изложбата "Майкъл Джексън: На стената" обединява много портрети на певеца и вдъхновени от него творби - колажи, видеофилми, инсталации, керамика. Тя вече беше представена с голям успех в Лондон. Там я разгледаха 82 500 души, сред които и знаменитости като Мадона.

Покойният Крал на попа е нарисуван като спасител, светец, шоумен, монарх, маска и загадка. Той е привличал художници, които са негови съвременници, като трагична фигура и хипнотизираща енигма.

Джако - световният вдъхновител (СНИМКИ)

Изложбата представя произведения на 48 творци. Те варират от поп арт портрети от Анди Уорхол и Кийт Харинг от 80-те години на миналия век до изображение на богоподобен Джако от Дейвид Лашапел или крал на кон в интерпретация на Кехайнд Уайли - последния портрет, който той си поръчва приживе.

Джако - световният вдъхновител (СНИМКИ)

Девет години след смъртта на Майкъл изложбата изследва "как той е означавал толкова различни неща за толкова много хора", каза кураторът Никълъс Кълинан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА