2 650 7

Палавникът Люк Бесон отива на съд

Пет жени дадоха показания за сексуални посегателства срещу режисьора 

Палавникът Люк Бесон отива на съд
Снимки: БТА/АР

Френското правосъдие получи нови свидетелства относно сексуалните посегателства на режисьора Люк Бесон спрямо негови сътруднички и познати, предаде AFP.

Агенцията изтъква, че към обвиненията на белгийско-холандската манекенка и актриса Санд ван Рой, предявени през месец май тази година, са се прибавили показанията на още пет французойки.

За недопустимото поведение на Бесон съобщиха две сътруднички в ръководената от него компания "Европакорп", две бивши студентки от киноцентъра на Бесон и манекенката Карин Изамбер, единствената от пострадалите, която излезе с името си. По отношение на една от тъжителките, бивша сътрудничка на Бесон, били предприети три пъти действия, които могат да се характеризират като секс по принуда.

Всички събития, включени в новите обвинения на Бесон, датират от периода 1995-2016 година.

Бивша студентка от киноцентъра на Бесон, разположен на територията на компанията му "Европакорп" в департамента Сен Дени, е дала показания в полицията в средата на месец юли. Тя е била подложена на сексуални посегателства през 2016 година, когато е провеждала стаж на снимачната площадка на филма "Валериан и градът на хилядите планети".

Палавникът Люк Бесон отива на съд

Mедията припомня, че през месец май тази година манекенката Санд ван Рой подаде иск срещу Бесон с твърдение, че е била изнасилена от него в парижки хотел. Впоследствие тя предяви и допълнителни обвинения срещу режисьора.

Франция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЧетаИсеЧудя
  Отговор
  1 02:40  02.12.18
  Чета и се чудя, освобождават маймуна в другата статия, че правила секс. Тук актори и режисьори спат заедно ... имам чуството, че искат да криминализират секса скоро и само какви ли не глупости, че да се притесняваш как ще те разбера колежката - за да не станело проблем. Съмнявам се невинни актриси да не знаят как се работи в бранша.

  Коментиран от #2

 • 360
  Отговор
  2 05:25  02.12.18

  До коментар #1 от "ЧетаИсеЧудя":

  Тоа Бесон е недоразвит джендър, оня ден гледах интервю с него - абсолютно хахо е, всъщност жените които го съдят го правят заради неприятните спомени с това "хахо" а не толкова заради насилствени действия от негова страна

  Коментиран от #5

 • Не глеам таувизия
  Отговор
  3 08:44  02.12.18
  Мноо модно стана всяка неуспяла в кариерата си ковра да съди режисьори и продуценти... Не, че не стават такива работи амс на последък е мода... В тоя тяхния бизнес много от най известните са мачкали доста завивки за да са "звезди" сега... Ама ди траят:D....

  Коментиран от #4


 • Не глеам таувизия
  Отговор
  4 08:45  02.12.18

  До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

  Си траят*:)
 • Zax
  Отговор
  5 08:47  02.12.18

  До коментар #2 от "360":

  Това още повече показва колко е извратена идеята на "МиТу". Можеш да съдиш всеки, който те е погледнал на криво, независимо след колко години и дали има някакви доказателства.

  Коментиран от #6

 • Mee too
  Отговор
  6 20:50  03.12.18

  До коментар #5 от "Zax":

  Прав си. Живея в голям град където има инструкции за колко време и как можеш да оглеждаш пътника до теб. Останалото можело да се счита за "измъчване". С една дума, ако в метрото влезе полуразсъблечена млада жена всички мъже трябва да се правят че не са я видели, щото да не я обидят. Никога не бях чувал подобна простотия
 • Лирик
  Отговор
  7 22:20  04.12.18
  Публикувано във факти.бг: Пет жени дадоха показания за сексуални посегателства срещу режисьора Пет жени са свидетелствали, че срещу режисьора е имало сексуални посегателства?! Ех, език мой, враг мой :)!

Напиши коментар:


Публикувай