Last news in Fakti

3 Декември, 2018 22:00 2 127 1

Де Ниро и Скорсезе се хвалят взимно (СНИМКИ)

  • мартин скорсезе-
  • робърт де ниро-
  • маракеш-
  • разяреният бик

Мартин Скорсезе отдаде почит на Робърт де Ниро на кинофестивала в Маракеш

Де Ниро и Скорсезе се хвалят взимно (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Робърт де Ниро получи от стария си приятел Мартин Скорсезе наградата "Златна звезда" на кинофестивала в Маракеш, която се присъжда за цялостно творчество, съобщи АFP.

"Може да се каже, че това е връх в кариерата му, но този човек има повече върхове от Атласките планини" - пошегува се американският режисьор, който неотдавна завърши снимките на новия си филм "Ирландеца" с любимия си актьор.

"Направихме заедно първите си филми преди 45 години, това беше едно от най-големите събития в живота ми" - отговори Робърт, който е израснал в същия италиански квартал на Ню Йорк като Мартин Скорсезе и стана известен благодарение на неговия "Коварни улици".

Де Ниро играе в няколко от култовите филми на Скорсезе, като "Шофьор на такси", спечелил "Златна палма" в Кан, и "Разяреният бик", донесъл му "Оскар" за най-добър актьор.

Де Ниро и Скорсезе се хвалят взимно (СНИМКИ)

Както винаги дързък и ангажиран, 75-годишният актьор използва церемонията в Маракеш, за да заяви своята непримиримост с "гротескната версия на национализма", каквато според него е политиката на президента Доналд Тръмп.

"За съжаление в моята страна живеем в гротескна версия на национализма и тя е белязана от користолюбие, ксенофобия и егоизъм под лозунга "Америка на първо място" - каза Де Ниро под оглушителните аплодисменти в залата.

Де Ниро и Скорсезе се хвалят взимно (СНИМКИ)

Мартин и Робърт не пропуснаха да отдадат почит на починалия преди дни италиански режисьор Бернардо Бертолучи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.