17 Декември, 2018 18:10 3 323 7

Калина Паскалева представя филм за загиналите в Кербала

  • кербала-
  • калина паскалева-
  • само смелите живеят вечен живот

15 години след трагедията журналистката разказва за загиналите ни войници

На 18 декември от 18 часа в Клуб 1 в НДК ще се състои премиерата на документалния филм на Калина Паскалева “Само смелите живеят вечен живот”. Събитието ще се проведе при отворени врати.

“Георги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров. Запомнете тези имена. Това са имената на смелостта, отекнала във вечността. Това са имената на петимата български войници, загинали в атентата срещу база „Индия“ на 27 декември 2003-та година. Техните души завинаги останаха в Кербала.

Точно 15 години след Черната Коледа реших да направя всичко възможно, за да разкажа за техния подвиг. И за подвига на Тодор Станков. Родната власт тогава пази странно мълчание и не успява да разсее съмненията дали Министерство на отбраната е реагирало адекватно.

Точно 15 години по-късно Тодор Станков се върна в Кербала, за да покаже истината през неговите очи. Защото героите трябва да се помнят. „Само смелите живеят вечен живот“ е моят – и на екипа, с който работих – начин да кажа своето „благодаря“ на героите от Кербала. Защото вярвам, че всеки българин трябва да знае техните имена. Защото вярвам, че всяка нация трябва да има памет. За да има нация.

Георги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров. Запомнете тези имена", казва авторката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злобюл

    23 11 Отговор
    Господата в Кербала много добре са знаели къде отиват и какъв е риска. Всеки военен се натиска за мисия, защото вземат доста пари. Така че, щом са си дали задника под наем, сега да не ги правят зорлем герои.
  • 2 MariaJennette

    2 14 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работейки от дома с 2 деца у дома. Никога не съм мислила, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели над 10 хил. На месец, правейки това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен.

    Ето какво правя..........>>>>> www.Trade46.Com
  • 3 Чаушеску

    13 6 Отговор
    Чий са го дирили там.Нерде Кербала нерде Карлово.Защо не направите положителен филм и за тия които са потушавали Пражката пролет.Винаги първи,долни и верни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хосе

    4 2 Отговор
    искам на калинка да и пръсна една точка-кафявата
  • 6 плевен

    5 1 Отговор
    Статии като тази, размиват понятието за героизъм. Болеше ме и ме боли за момчетата, но те загинаха без кауза, и далече от страната ни.
  • 7 Патриот

    0 0 Отговор
    Трабва в увода към филма да уточни и точно какви са българските интереси в ирак