20 Декември, 2018 10:31 2 563 3

Астрофизикът от Queen поздрави НАСА с песен (ВИДЕО)

  • наса-
  • нови хоризонти-
  • стивън хокинг-
  • брайън мей

Брайън Мей ще издаде музикално парче в чест на НАСА и сондата "Нови хоризонти"

Астрофизикът от Queen поздрави НАСА с песен (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Китаристът на Queen Брайън Мей ще издаде песен в чест на НАСА и сондата "Нови хоризонти" на 1 януари - деня, в който тя ще постави рекорд, съобщи AFP.

Вокалите са на покойния астрофизик Стивън Хокинг.

В първия ден от следващата година сондата "Нови хоризонти" ще прелети над космическия обект Ултима Туле на 1,6 милиарда зад Плутон. Толкова далечно изследване на космически обект досега не е осъществявано.

Учен от НАСА помоли британския китарист, който е и доктор по астрофизика, да композира музика за случая. Така 71-годишният Брайън Мей ще издаде първия си солов сингъл от 1998 г. - "New Horizons".

"Да обединя двата аспекта на живота ми - астрономията и музиката, беше интересно предизвикателство" - каза Мей.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    8 0 Отговор
    Тоз е бог!
  • 2 дядо Йоцо гледа

    7 0 Отговор
    истински бог на китарата, не знаех, че е и доктор по астрофизика, от дете слушам Queen даже и апокрифно в средата на 80-те и малко по късно когато направиха грандиозния концерт зад желязната завеса в Будапеща, беше истински подвиг да си разменяме апокрифно видео касети VHS с този страхотен концерт, просто класни музиканти до един Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър, Джон Дийкън.

    Коментиран от #3

  • 3 Зорлем

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "дядо Йоцо гледа":

    Всичките от Queen са с добро образование. Роджър Тейлър е биолог, Фреди Меркюри има диплома по някакво изкуство и дизайн, а Джон Дийкън е електронен инженер или нещо подобно.